fbpx
Home / Zondag 2b / Passievol KDO gaat in slotfase onderuit tegen titelkandidaat HBC

Passievol KDO gaat in slotfase onderuit tegen titelkandidaat HBC

Nadat de thuiswedstrijd van vorige week tegen Zeeburgia werd afgelast, mocht KDO zondag aantreden tegen HBC. In Heemstede wilden de Kwakelaars graag een einde maken aan de matige competitiestart in de 2e klasse B. Op voorhand was het al wel duidelijk dat dit geen eenvoudige opgave zou worden, want HBC wist in vier wedstrijden al zeventien keer te scoren en negen punten te behalen. Trainer Raymond de Jong was zich hiervan bewust en startte met twee controlerende middenvelders tegen HBC.

Bekijk hier alle uitslagen en de stand in Zondag 2b

In de beginfase van de eerste helft zagen de Kwakelse supporters al snel dat HBC over veel individuele kwaliteit beschikt. KDO stelde hier een enorme werklust tegenover en liet de thuisploeg zo min mogelijk in hun spel komen. In de eerste twintig minuten moest Jesper Oudshoorn wel al twee keer adequaat reageren op gevaarlijke schoten tussen zijn doelpalen. Naarmate de wedstrijd vorderde, beten de Kwakelaars steeds meer van zich af. In de 25e minuut werd allereerst een doelpunt van Jim Klijn afgekeurd wegens buitenspel, waarna even later Erik Verbruggen met een kopbal uit een corner, bijna de 0-1 wist te maken. In de 36e minuut kreeg KDO alsnog loon naar werken toen de sterk spelende Mitchel Smits onderuit werd gehaald in het zestienmetergebied van HBC. Mathijs van Rijn ging achter de bal staan en schoot onberispelijk de 0-1 tegen de touwen. Vlak voor rust voorkwam Jesper Oudshoorn een snelle gelijkmaker door tot twee keer toe op superieure wijze zijn doel schoon te houden. Met een 0-1 voorsprong ging KDO verrassend rusten tegen één van de titelkandidaten in 2B.

Al snel na rust vergrootte KDO, tot ontgoocheling van het thuispubliek, zijn voorsprong in Heemstede. Dit doelpunt was vooral te danken aan de individuele klasse van Mathijs van Rijn. Eerst omspeelde hij twee tegenstanders, vervolgens de doelman van HBC, waarna hij zeer bekwaam de 0-2 wist te maken. Saillant detail hierbij was het feit dat de HBC-sluitpost met een harde tackle ingleed op Van Rijn, die met een uiterste krachtinspanning alsnog wist te scoren. De doelman mocht van de scheidsrechter blijven staan. HBC was door de ruime achterstand van slag en in de 52e minuut had Mathijs van Rijn zijn derde doelpunt van de middag kunnen maken, maar schuin voor het doel vergat hij om de genadeklap uit te delen.

Tien minuten na rust strafte HBC vanuit een corner een verdedigingsfout van Niels Ruhe hard af en kon zo eenvoudig op 1-2 maken. Deze aansluitingstreffer gaf de thuisploeg kracht en KDO werd steeds verder teruggedrongen. In de 75e minuut was het dan ook niet verwonderlijk dat de gelijkmaker viel. Tergend langzaam ging de bal langs Jesper Oudshoorn heen, van de ene naar de andere paal, pas in de rebound was het alsnog raak, 2-2. In het laatste kwartier bleef KDO met veel strijd en passie gaan voor een goed resultaat. Bijna werd het hiervoor ook beloond, maar tot twee keer toe had Niels Ruhe pech in zijn afronding, anders had het zo maar 2-3 kunnen staan. Aan de andere kant had de ervaren verdediger Steve Olfers (o.a. Feyenoord, PSV en Aalborg) aan één kans genoeg om het verschil te maken. Nadat de bal vanuit een vrije trap slecht werd weggewerkt, schoot invaller Olfers de bal vanaf de rand van het zestienmetergebied diagonaal in de hoek, 3-2. Het lukte KDO niet meer om in de slotfase de gelijkmaker te maken, waardoor de Kwakelaars op de hatelijke nul blijven staan.

Aanstaande dinsdag spelen de Kwakelaars een bekerwedstrijd in Amsterdam. Om 20:00 uur zal KDO het dan opnemen in de 2e ronde van de beker tegen zaterdag eersteklasser WV-HEDW. Aankomende zondag hervat KDO de competitie met een thuiswedstrijd tegen nummer acht Nieuw Utrecht.

Opstelling KDO: Jesper Oudshoorn, Menno Lingeman, Joris Kortenhorst, Timo Kas, Erik Verbruggen, Mitchel Smits (68e Max Marsen), Niels Ruhe, Jim Klijn (65e Thijs Plasmeijer), Mathijs van Rijn (83e Mika van der Weijden), Sven Vlasman en Joeri Stange.

Tekst: Paul Hogerwerf 
Archieffoto: Jaap Maars

Send this to a friend