Home / Algemeen / Patrick Lokken tipt Argon om Tim Steij (Amstelveen) te halen

Patrick Lokken tipt Argon om Tim Steij (Amstelveen) te halen

Op voorspraak van Patrick Lokken heeft Argon zich versterkt met Tim Steij. De 28-jarige aanvallende middenvelder laat tweedeklasser Amstelveen Heemraad na één jaar achter zich voor de Mijdrechters, die volgend seizoen in de eerste klasse spelen.

Amstelveen was al een gesloten boek voor Steij, die afgelopen zomer overkwam van RODA’23. “Heel simpel: het is niet geworden wat we als team hadden gehoopt. Ik heb mij er nooit aan gewaagd, maar in het begin van het seizoen werd er gesproken over een kampioenschap. In het begin ging alles goed. Helaas kwam vrij snel de klad erin. Bovendien is de trainerswissel slecht voor de groep geweest”, legt hij uit over het vertrek van Radjin de Haan en de komst van Laurens ten Heuvel. “Trainingsdagen werden aangepast, de opkomst ging ineens naar beneden. Ik denk dat het volgend jaar niet beter gaat worden.”

Omdat een aantal spelers met wie hij omgaat vertrekken of stoppen, ging ook Steij om zich heen kijken. Patrick Lokken vroeg hem over zijn toekomst en stelde voor naar Argon te komen. ‘Maar daar ga ik niet over, dat is aan Argon’, was de reactie van de aanvallende middenvelder. De spits gooide een balletje op bij trainer Ron van Niekerk en een week later sprak Steij met de oefenmeester. “Dit kwam opeens op mijn pad. Het gesprek beviel mij goed. Ze waren nog op zoek naar een aanvallende middenvelder. Daar kan ik prima uit de voeten. Ik denk dat ik best goed kan samenwerken met Patrick. In de zaal hebben we samengespeeld, op het veld wordt dit de eerste keer. Wij kunnen een goed duo vormen.”

Bovendien komt hij in Mijdrecht terecht bij een grote club. “Argon is echt een grote naam, iedereen weet waar je het over hebt. Ik denk dat we volgend jaar, na hun degradatie uit de Hoofdklasse, een rol van betekenis kunnen spelen. Bovendien vind ik het mooi om weer in de eerste klasse te spelen. Dat heb ik drie jaar met Swift meegemaakt en het is een leuke afdeling.”

Foto’s Hans van Beek

Pre-order de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)