Patrick Promes (50) overleden na steekpartij in Suriname

Patrick Promes is woensdag op vijftigjarige leeftijd overleden aan de verwondingen van een steekpartij. Promes maakte begin jaren negentig furore in het shirt van Sloterplas, nadat hij de jeugd van DWS had doorlopen.

“Een groot gemis”, zegt André Gieling. In het seizoen 1989/90 speelde hij bij Sloterplas samen met Promes. Op Facebook stromen de reacties binnen en werden herinneringen opgehaald. Gieling besloot er zelfs een uitgebreid verhaal aan te wijden. “De Surinaamse gemeenschap huilde, maar ook het Amsterdamse voetbalwereldje was onmiddellijk in rouw gedompeld. Juíst omdat Patrick, de geliefde man met die mooie kop en dat hagelwitte gebit, geen man met vijanden was.”

De afgelopen jaren was er een enkele keer contact via Facebook, nadat Promes zich in zijn vaderland had gevestigd. Gieling herinnert hem als een ‘strak afgetrainde verdediger/verdedigende middenvelder als een consequent vrolijke verschijning’. “Patrick wist zich, ondanks het gedrang van diverse haantjes, telkens in de basis te spelen. Juist omdat hij wist wat hij wel en vooral niet kon. Als ideale verbindingsspeler maakte hij zijn techniek ondergeschikt aan het rendement. Hij behield zijn charisma/waardigheid. Zijn handelsmerk. Die mooie, lieve, bedrijvige/ondernemende, sportieve en immer opgewekte man met… die lach.”

Promes, die enkele jaren voor Sloterplas speelde en daarna uit de Amsterdamse voetbalwereld vertrok, werd woensdagmiddag na een vechtpartij in een handelszaak de Surinaamse hoofdstad Paramaribo met een scherp voorwerp gestoken. Per ambulance werd hij naar de spoedeisende hulp afgevoerd, waar hij vlak na aankomst overleed. De verdachte is aangehouden door de politie.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)