Home / slideshow / Paul Bekker maakt comeback en versterkt TOB

Paul Bekker maakt comeback en versterkt TOB

Paul Bekker keert terug op het hoogste niveau. De topschutter, die op 31-jarige leeftijd afscheid nam van JOS Watergraafsmeer, gaat dit seizoen aan de slag in de vierde klasse, waar hij de clubkleuren van TOB gaat dragen.

Bekker speelde de afgelopen jaren in een vriendenteam van Swift, waar hij liet zien dat hij het scoren nog lang niet is verleerd. De aanvaller kwam vanwege zijn kinderen en studie als leraar Aardrijkskunde steeds minder in actie. Het voetbalhart van Bekker bleef echter kloppen. De laatste jaren voltooide hij zijn studie en werden zijn kinderen groter, waardoor de drukte afnam en hij langzaam kon denken aan een terugkeer op het voetbalveld. TOB bood daarbij uitkomst. “Mijn zoontje speelt bij TOB in de Onder 10-1, waarvan ik trainer ben”, vertelt Bekker, die vervolgens met Remco van Twiller in contact kwam. “Waar ik heel bewust afscheid nam van JOS Watergraafsmeer, leek het me weer een mooi moment om te zien wat ik nog kan. Toen mijn zoontje hoorde dat ik voor het eerste ging spelen, begon hij te glunderen. Dat gaf me nog meer motivatie om dit te doen.”

Hij trainde inmiddels vier keer mee met het eerste team en merkte dat hij nog altijd fit genoeg is om mee te doen. “Ik heb nog wel af en toe ruzie met de bal, maar dat komt omdat ik in de coronatijd weinig heb gedaan. Het scoren ben ik volgens mij nog niet verleerd.” De verwachtingen zijn hooggespannen met zijn staat van dienst, maar Bekker tempert voorlopig de verwachtingen. “De trainer had het over 40 doelpunten”, zegt Bekker lachend. “Maar ik vind het vooral belangrijk om het team te helpen en dan zien we wel waar het eindigt.” De voetballer is vooralsnog tevreden over de kwaliteiten die in het team zitten. “Het zijn jongens die graag beter willen worden. We beschikken op het eerste gezicht over een goede as en hebben loopvermogen aan de zijkanten. Voorlopig is het alleen afwachten waar het toe leidt.”

Tekst: Jordi Smit

Pre-order de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
TOB