Penalty in de laatste minuut zorgt voor nederlaag ZOB

Uit bij Olympia uit Gouda heeft ZOB de goede start tegen NSC Nijkerk van vorige week geen vervolg kunnen geven. Door een twijfelachtige strafschop werd in de slotfase met 1-0 verloren.

ZOB was de gehele wedstrijd de bovenliggende partij, maar kon niet echt grote kansen creëren. Routinier doelman Erik Slaaf stopte net als vorige week tegen NSC Nijkerk 8 minuten voor tijd een strafschop. Toen de bal niet veel later weer op de stip kwam te leggen was hij echter kansloos. Beide penalty’s werden door de scheidsrechter wel erg makkelijk gegeven.

De wedstrijd in Gouda begon 15 minuten later, en het eerste gevaar kwam van ZOB, de kopbal van Stefan van Wonderen kon echter gepakt worden door de Olympia doelman. Niet veel later schoot Jasper van der Kroon vanaf de zestienmeter hard in, de doelman wist de bal te keren, en de aanvaller van ZOB was net te laat om te scoren uit de rebound. ZOB was de betere ploeg, en Olympia loerde op een snelle counter. Nog voor de wissel ging Van Wonderen goed door over de linkerkant, zijn inzet kon tot corner verwerkt worden door een verdediger.

Ook in de tweede helft had ZOB een overwicht, maar hele grote kansen leverde dit niet op. Een vrije trap van Nigel Schaasberg ging via de buitenkant van de paal naast. Aan het einde van de wedstrijd viel de beslissing uit in het voordeel van Olympia. In de 82e minuut legde de scheidsrechter de bal voor het eerst op de stip, nadat de bal op de hand van Wouter van Os kwam. De tweede strafschop werd door ZOB betwist, Rowin Mol gaf zijn tegenstander een lichte schouderduw. Maar de beslissing van de scheidsrechter stond en op de inzet van Dani Swets was Slaaf kansloos, waardoor ZOB onderuit ging.

Tekst: Jan van der Molen

Archieffoto: José Mol