Penalty nekt Monnickendam tegen Huizen

Zaterdag stond voor Monnickendam een uitwedstrijd bij Huizen op het programma. De nummers één tegen de nummer vier, het verschil drie punten dus Monnickendam kon bij winst goede zaken doen in Huizen. Vanaf de aftrap waren de beide ploegen aan elkaar gewaagd. Huizen bleek een degelijke ploeg die graag van achteruit het spel opbouwt. Monnickendam kon zich in het begin redelijk onder de druk uit voetballen en creëerde in de vijfde minuut al een kans. Tom Pruim schoot de bal in het kruis maar Huizen keeper Brian Willemse redde.

Na een kwartier werd de druk op het Monnickendam-doel groter en het was aan Monnickendam keeper Dani Koster te danken dat hij de nul hield met miraculeuze reddingen. Na een half uur mocht Monnickendam aanleggen voor een vrije trap op de rand van de zestienmeter van Huizen. Donny Reugenbrink legde de bal panklaar, maar deze werd weggewerkt met als gevolg een snelle counter van Huizen die met twee man alleen voor keeper Dani Koster op doken deze redde goed. Huizen voerde wel de boventoon met goed verzorgd voetbal, maar stuitte telkens op de sluitpost van Monnickendam, zodat de rust werd gehaald met een 0-0 stand.

De tweede helft ging Huizen de druk wat meer opvoeren en daar had Monnickendam het heel moeilijk mee, maar bleef overeind omdat de Huizenaren met het afronden slordig waren. Het zag er naar uit dat het een 0-0 wedstrijd zou blijven, tot in de 70ste minuut Huizen een penalty mocht nemen. De goed fluitende vrouwelijke scheidsrechter constateerde hands binnen het strafschopgebied en legde de bal op de stip. De kans werd benut door Dani Schmitz, alhoewel keeper Dani Koster wel de goede hoek had gekozen 1-0.

De laatste twintig minuten moest Monnickendam alles of niets gaan spelen. Daar kreeg Huizen moeilijk mee, maar de gelijkmaker bleef uit door goed verdedigen van Huizen. Dit was de derde uitwedstrijd van Monnickendam die werd beslist door een strafschop.

Volgende week krijgt Monnickendam mede-promovendus ZOB op bezoek.

Tekst: Jan Slaats