Home / Algemeen / Pepijn Veerman annuleert overstap naar AFC (zondag) voor Swift

Pepijn Veerman annuleert overstap naar AFC (zondag) voor Swift

Pepijn Veerman keert komende zomer niet terug bij tweededivisionist AFC. Na de verrassende komst van Yordi Teijsse trok de spits van de Zaterdag 1 zijn conclusies. Hij gaat op het laatste moment, net als ploeggenoot Daan Sutorius, naar zaterdag Hoofdklasser Swift.

Op het moment dat Veerman besloot terug te keren in de Zondag-selectie, was de situatie volledig anders. Hij zou tweede spits worden achter Raily Ignacio. De komst van Teijsse gooide alles om. “Het is hun goed recht om Yordi te halen, maar dat veranderde mijn uitzicht op speeltijd. Mij werd verteld dat ze Yordi als aanvallende middenvelder beschouwen. Terwijl iedereen weet dat hij een spits is en dus waarschijnlijk als eerste in aanmerking komt als vervanger van Raily. Dan zou ik nog een plek in de pikorde zakken.”

Op zoek naar meer speeltijd zocht de 26-jarige spits zijn heil ergens anders, buiten Sportpark Goed Genoeg. Vervolgens kwam alles in een stroomverlenging. Via Daan Sutorius, die vorige week zijn overstap aankondigde, werd het contact met Swift gelegd. “Woensdag had ik Bart Logchies (trainer, red.) aan de lijn, donderdag ben ik op gesprek gekomen en vervolgens was het snel in kannen en kruiken. Vanwege de deadline (15 juni) was er enige haast bij geboden. Bovendien wilde ik voor de start van de nacompetitie duidelijkheid hebben.”

Heel even overwoog Veerman om langer te blijven bij de Zaterdag 1, waar hij bezig was aan zijn tweede seizoen. Hij had het besluit al genomen om te vertrekken en dat maakte het voor hem ook ergens lastig om daar op terug te komen. “Misschien is het beter om ergens anders verder te gaan. Ik heb met veel plezier en trots voor AFC gespeeld.”

Aan het Olympiaplein komt hij een aantal goede bekenden tegen, allemaal met een AFC-verleden. Met Logchies werkte de voormalig spits van RBC Roosendaal en Helmond Sport nog samen bij de Zondag 1 van AFC, al was Veerman in dat seizoen veel geblesseerd. “Er staat straks een zeer goed team voor de Hoofdklasse bij Swift. De club is ook enigszins vergelijkbaar met AFC. Ik ben tevreden met mijn keuze.”

Foto: Tom Poederbach

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)