Periodetitel voor De Meer na gelijkspel tegen ZSGOWMS

De Meer heeft zondagmiddag de eerste periodetitel gepakt. In een onderling duel met ZSGOWMS werd beslist wie de eerste prijs van het seizoen zou binnen hengelen. Omdat ZSGOWMS vorige week punten liet liggen, had De Meer de beste uitgangspositie. Voor de thuisploeg was een gelijkspel genoeg en dat was uiteindelijk ook het resultaat: 1-1.

Vooraf had de aanhang van De Meer een flinke vuurwerkshow voorbereid, met meer vuurwerk dan er tijdens het hele duel te zien was. Hoewel de wedstrijd nog wel flitsend begon. Al na een minuut of drie dacht Dino Janssen de 1-0 te maken, maar zijn goal ging niet door vanwege buitenspel. Een minuut later kreeg Tiago dos Santos een grote kans, die met moeite werd gekeerd door Paul Diouf. 

Na wat kleine kansjes over en weer nam ZSGOWMS halverwege de eerste helft op verrassende wijze de leiding. Een corner van Noureddine Harrouni draaide zomaar in een keer het doel in en de 0-1 was een feit. Een paar minuten later hadden de bezoekers bijna de voorsprong te verdubbeld. Een voorzet van Tiago dos Santos werd door Anthony Martinus bijna in eigen doel gewerkt, maar zijn poging om de bal weg te werken eindigde uiteindelijk op de paal. Op slag van rust was het raak aan de andere kant, toen Queentino Zinhagel de bal wat gelukkig voor zijn voeten kreeg en uithaalde: 1-1. Een flinke opsteker voor De Meer.

Meteen na rust had Donny van de Pol de voorsprong voor ZSGOWMS moeten herstellen. Uit een voorzet vanaf rechts kreeg hij van dichtbij een 100% kans, maar joeg de bal hoog over. Met een klein uur op de klok was er wederom een hoofdrol voor Van de Pol. De spits van ZSGOWMS was ervandoor en ging in duel met goalie Diouf naar de grond. Een schwalbe, zo oordeelde de scheidsrechter. En dat betekende voor Van de Pol zijn tweede gele kaart. 

Er ontstonden wat irritaties bij ZSGOWMS en even later kreeg ook trainer Jethro Abram zijn tweede gele kaart. De Meer wist in het wat rommelige duel verder niet te profiteren van het overtal, het creëerde nauwelijks echte kansen. Het meest gevaarlijk was nog een vrije trap van Janssen een minuut of tien voor tijd, maar niemand kreeg er zijn hoofd tegen. In de slotfase perste ZSGOWMS er nog een offensiefje uit. Het resulteerde in een aantal vrije trappen en corners, maar Diouf had ze allemaal.

Zo bleef het 1-1 en is De Meer de eerste ploeg die zich plaatst voor de nacompetitie. ZSGOWMS zakt voorlopig van de tweede naar de vierde plaats. 

Midweeks komen beide teams in actie voor de beker. De Meer wacht een pittig duel bij De Zouaven, ZSGOWMS gaat naar Nieuwegein. In de volgende competitieronde gaat De Meer op bezoek bij Hooglanderveen en speelt ZSGOWMS thuis tegen Antibarbari. Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in Zondag 2b

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)