Home / slideshow / Periodetitel voor De Meer na zege bij ZSGOWMS
De Meer

Periodetitel voor De Meer na zege bij ZSGOWMS

De Meer heeft zondag de negende overwinning op rij geboekt. Op bezoek bij ZSGOWMS werd met 2-3 gewonnen. Daardoor pakte De Meer niet alleen de periodetitel, het neemt ook de koppositie over.

De ploeg van Stan Bijl begon meteen fel aan de wedstrijd. Al binnen enkele minuten ontstond er een prima kans voor Dennis Trefilov. Zijn inzet werd ternauwernood van de lijn gehaald door Giverno Wongsodikromo. Maar ook ZSGOWMS kreeg kansjes. Clayd Old zette de bal voor, waarna Domnique Kivuvu kon uithalen. Hij zag zijn schot echter gekraakt worden. Na een klein kwartier was echter De Meer dat op voorsprong kwam. Dennis Trefilov kon van dichtbij de 0-1 binnen tikken na een voorzet vanaf rechts. Het spel bleef op en neer gaan met kansen voor beide ploegen. Zo kreeg ZSGOWMS een vrije trap aan de linkerkant van het zestienmetergebied en doelman Dion Boonstra kreeg er met moeite één hand achter. Daarna was het aan de andere kant weer raak. Rivaldo Blijf was op snelheid weg en kon één op één met doelman Tamba dos Santos de bal in de verre hoek schieten: 0-2. Voor rust liep De Meer nog uit naar 0-3, al was dat wel in twee instanties. Eerst werd een goal van Blijd nog afgekeurd wegens buitenspel. Maar op slag van rust werd het toch 0-3 toen Trefilov scoorde.

Al snel na rust viel bijna de 0-4, toen de bal na een corner bleef hangen. Maar uiteindelijk eindigde deze in de handen van de keeper. Daarna kwam ZSGOWMS terug in de wedstrijd. Na een overtreding op Gregory Nelson resulteerde in een penalty, die door Younnes Makraoui feilloos werd binnen geschoten. Zo was het plotseling weer een wedstrijd. De Meer moest namelijk winnen om nu al de periodetitel te pakken. Na de 1-3 volgde een sterke fase van ZSGOWMS, maar zonder echt grote kansen. Toch viel een kleine minuten voor tijd wel de 2-3, waardoor nog een spannende slotfase volgde. Goals vielen er echter niet meer, waardoor het feest was bij De Meer. De periodetitel was binnen.

Bekijk hier alle uitslagen en de stand in Zondag 3c

Bekijk hier alle foto’s van Jos Spitteler

Pre-order de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)