Home / Algemeen / Periodetitel voor De Meer na zege op DWS

Periodetitel voor De Meer na zege op DWS

De Meer heeft donderdagavond de eerste periodetitel in Zondag 2b gepakt. De ploeg van Stan Bijl had in het inhaalduel genoeg aan punt, maar ging voor drie en rekende eenvoudig af met DWS: 1-4.

De thuisploeg begon nog goed aan de wedstrijd en kreeg in de eerste minuut al een vrije trap op een mooie plek, die door Milano Koenders net over werd geschoten. Maar na een paar minuten was het De Meer dat grip kreeg op de wedstrijd. Er ontstonden steeds meer mogelijkheden, zo ging een schot van Dennis Trefilov net naast en raakte Rivaldo Blijd de paal. Eén keer kwam DWS er goed uit met Daryl Bobson, maar zijn voorzet was vervolgens niet goed genoeg om een ploeggenoot te bereiken. Nadat De Meer nogmaals de paal had geraakt, was het een paar minuten voor rust wel raak. Weer werd de paal geraakt, maar nu ging de inzet van Blijd er via de binnenkant van de paal in: 0-1.

Beide ploegen waren amper de kleedkamer uit toen de 0-2 tot stand kwam uit een kopbal van Boris Santen. Daarna leek DWS zich te herpakken en kwam het een paar keer rond de zestien van De Meer terecht, maar daar strandde het steeds. Ongeveer twintig minuten voor tijd maakte Boris Santen een einde aan de illusies van DWS, door de 0-3 in de verre hoek te schuiven.

Om klokslag tien uur viel plotseling de verlichting uit. Er werd naar een oplossing gezocht om het duel toch uit te spelen en die werd gelukkig snel gevonden. Op het naastgelegen veld brandde de verlichting nog wel en iedereen was akkoord om daar het duel te vervolgen. Daar werd het ook 0-4, na een terugspeelbal rolde de bal zo het doel in. De ruime voorsprong zorgde ervoor dat De Meer wat verslapte en een minuut later lag de 1-4 van Rinaigel Ogenio tegen het net. De thuisploeg werd daarna nog een keer gevaarlijk met een aanval via Ogenio en Davellinio Markus over links, maar het schot ging uiteindelijk naast. Aan de andere kant kreeg Victor Raven nog een kans, nadat de bal goed achter de verdediging werd gelegd en hij ervandoor kon. Ook zijn poging eindigde echter naast het doel, waardoor 1-4 de eindstand was.

Na afloop was de vreugde bij De Meer uiteraard groot. De promotie naar de tweede klasse was al historisch en nu kan De Meer zelfs een gooi gaan doen naar een plek in de eerste klasse. Zondag ontvangt De Meer PVCV, voor DWS staat een bezoek aan Theole op de planning. Bekijk hier de stand en het programma in Zondag 2b

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)