Periodetitel voor ZSGOWMS na winst op RODA’23

De verschillen aan de bovenkant van de zondag Tweede klasse B zijn klein en clubs wisselen regelmatig een plek. Koploper ZSGOWMS wordt gevolgd door De Meer, dat een punt minder heeft. Sporting Martinus volgt op vier punten. De Meer won de eerste periode, maar nu komt ook de tweede periode bijna ten einde. Er zijn nog twee wedstrijden te spelen, terwijl ZSGOWMS ook hier aan kopt gaat.

Met nog twee wedstrijden te gaan, hebben de withemden een voorsprong van twee punten op RODA’23 en 4 op De Meer. Omdat De Meer al een periodetitel pakte, zijn zij geen concurrent meer voor het behalen van de periodetitel. Het zal dus gaan tussen RODA en ZSGOWMS. En deze ploegen stonden op Sportpark Ookmeer tegenover elkaar. En ZSGOWMS heeft door een 4-1 overwinning de periodetitel bij elkaar gevoetbald.

Tijdens de eerste helft kwam de thuisploeg op een 2-0 voorsprong, door twee doelpunten van spits Donny van de Pol. Hiermee heeft hij zijn totaal opgevijzeld naar negen treffers in de competitie. In de tweede helft maakte RODA’23 nog de aansluitingstreffer door het doelpunt van Ocean Coesel. RODA’23 hoopte nog een resultaat te behalen, maar Stephane Apagui jaagde een bal in de bovenhoek. Hiermee kwam de thuisploeg op een 3-1 voorsprong. Aan het eind van de wedstrijd mocht ZSGOWMS-middenvelder Noureddine Harrouni aanleggen voor een vrije trap aan de zijlijn. De ervaren speler schoot de bal over de RODA’23-keeper heen, waardoor ZSGOWMS de wedstrijd definitief binnen had.

Het was iets dat beide trainers na de wedstrijd beaamden: ZSGOWMS sloeg op de juiste momenten toe. RODA’23-trainer Bnar Tofeek baalde dat zijn team dat niet deed, maar was wel te spreken over de getoonde mentaliteit en instelling van zijn ploeg. Alleen haalde zijn manschappen niet de trekker over, terwijl ZSGOWMS wel toesloeg. “Eindelijk kreeg RODA’23 ook niet echt veel kansen”, keek ZSGOWMS-assistent Sebastian Fritz terug. “Alleen wij weten op de juiste momenten toe te slaan en na onze wissels in de tweede helft controleren wij meer de wedstrijd en weten we nog uit te lopen naar de 3-1 en 4-1.” Fritz keek terug op een wisselende wedstrijd. “Uiteindelijk ben je positief over de uitslag, maar er zaten momenten in de wedstrijd die zeker beter moeten.”

Desondanks is ZSGOWMS zeker van nacompetitievoetbal wanneer het seizoen afgelopen is. Op dit moment koerst de ploeg af op rechtstreekse promotie, maar de weg is nog lang en er wachten nog twaalf duels.

Bekijk hier de foto’s van Koos van der Leest.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)