Home / slideshow / Peter Gerekink stopt na het seizoen als DCG-voorzitter: “Club staat prachtige toekomst te wachten”

Peter Gerekink stopt na het seizoen als DCG-voorzitter: “Club staat prachtige toekomst te wachten”

DCG neemt aankomende zomer afscheid van Peter Gerekink. De voorzitter was maar liefst tien jaar lang de leider van de Amsterdamse vereniging en vindt dat een mooi moment om het stokje over te dragen.

Gerekink beleefde een zeer succesvolle periode bij DCG. Hij herinnert zich nog goed het moment dat hij bij de club de voorzittersrol kreeg. “Ik trad net na de crisis aan bij DCG. Eerlijk gezegd was het nooit mijn droom om voorzitter te worden, maar het kwam destijds op mijn pad”, vertelt Gerekink. “We hebben de verantwoordelijkheid met elkaar gepakt en hebben denk ik iets moois neergezet. In principe was het de bedoeling dat ik het drie jaar zou doen, maar dat zijn er uiteindelijk tien geworden.”

Jarenlang werkte hij met veel energie bij de vereniging, maar het laatste jaar merkte hij dat hij moeite kreeg om zich als voorzitter honderd procent in te zetten. Daardoor leek het de voorzitter verstandig om te stoppen. “Deze club verdient iemand die zich volledig kan inzetten. Ik merkte aan mezelf dat ik dingen op de automatische piloot ging doen en dat is niet goed. Als ik kijk hoe de club er nu voorstaat, denk ik dat ik deze precies op het juiste moment achterlaat.”

De voorzitter beleefde turbulente jaren waarin het niet altijd eenvoudig was om de club te leiden. Hij probeerde bij mindere tijden dan ook zo dicht mogelijk bij zichzelf te blijven. “Wat er ook binnen de vereniging gebeurt: ik ben verantwoordelijk. Dat maakt het soms niet altijd even makkelijk, maar ik heb hard mijn best gedaan voor de club om alles zo goed mogelijk op te lossen.”

Tegelijkertijd maakte Gerekink ook mooie dingen met de vereniging mee, zoals kampioenschappen en promoties. Hij kijkt echter niet alleen naar de seniorenteams, ook de jeugdteams stemmen hem tevreden. “We hebben bij DCG zo een honderd mini’s rondlopen. Het is prachtig om te zien als zij zaterdagochtend aankomen en zin hebben om te voetballen. Bovendien heb ik een enorme waardering voor alle vrijwilligers en jeugdtrainers die als het mocht bleven doortrainen in de coronatijd. Echt geweldig.”

Gerekink twijfelde dan ook lang wanneer hij zou stoppen. Waar zijn verstand zei dat het dit jaar het juiste moment was, had hij het ook nog goed naar zijn zin. Tóch besloot hij de knoop door te hakken. “De club doet het goed en Nieuw-West leeft als nooit tevoren. De belangstelling is groot en vrijwel alle leeftijden in de jeugd spelen op divisieniveau. Daar mogen we dik tevreden over zijn.”

Bij het eerste team vond de club met Ibrahim El Mahdioui een uitstekende vervanger van de vertrekkende Senel Cebar. “We hopen ook bij het eerste team te gaan profiteren van het hoge niveau van onze jeugdafdeling. Met Ibrahim hebben we een trainer gevonden die de jeugd als geen ander kent. Ik weet daarom zeker dat onze club een prachtige toekomst te wachten staat.”

Tekst: Jordi Smit