Home / Algemeen / Peter Neuvel sluit periode FC Aalsmeer met lijfsbehoud af
Foto via FC Aalsmeer

Peter Neuvel sluit periode FC Aalsmeer met lijfsbehoud af

FC Aalsmeer is ook komend seizoen in de derde klasse terug te vinden. Peter Neuvel wist in zijn afscheidsduel met zijn ploeg met 2-1 van BSM te winnen, waarmee FC Aalsmeer degradatie ontloopt.

“Op voorhand hebben we uiteraard bekeken tegen wat voor team we zouden spelen”, vertelt Neuvel. “In de beker speelden we dit seizoen al eens tegen ze en daarin voetbalden we redelijk aanvallend. We besloten het vandaag anders aan te pakken en het compact te houden. Dat bleek een goede zet te zijn.”

FC Aalsmeer was in de eerste helft de betere ploeg en kwam dan ook verdiend op een voorsprong te staan via Pawel Kocon. Na rust ging BSM echter aanvallender voetballen, waarmee de tegenstander het lastig had. Daardoor kwam de 1-1 op het scorebord te staan. Vervolgens ontstond een open wedstrijd waarbij beide ploegen kansen kregen. In de blessuretijd was het FC Aalsmeer dat aan het langste einde trok: Dave Leenders maakte de 2-1.

“Dat was echt geweldig. Na een moeizaam seizoen hebben de jongens dit verdiend. Mede door vakanties moesten we een aantal jongens van het Onder 19-team in de selectie zetten en dat pakte goed uit. Het zorgde misschien wel voor de verfrissing die we nodig hadden.” Zélf neemt hij afscheid van de club. “Het geeft een opgelucht gevoel dat we erin zijn gebleven. Daarmee sluit ik de periode bij deze vereniging goed af.”

Tekst: Jordi Smit