Purmersteijn

Piepjong Purmersteijn opent competitie met gelijkspel

Zondag startte voor Purmersteijn de competitie. Na een seizoen in de Hoofdklasse zaterdag, is de ploeg nu terug op zondag met een nieuwe selectie. En die is behoorlijk jong. Er stonden nauwelijks spelers ouder dan 21 jaar op het veld. Toch wisten de jonkies de competitie knap te starten met een gelijkspel tegen SDO.

Bekijk hier alle uitslagen in de Hoofdklasse zondag A

De openingsfase was duidelijk even aftasten voor beide partijen en SDO liet zich inzakken tot de middenlijn. Purmersteijn moest dus zorgvuldig blijven, om een counter van de ploeg uit Bussum te voorkomen. De eerste 20 minuten had Purmersteijn veelal balbezit en liet de ploeg van Martin van Ophuizen zien dat het aan de bal technisch sterker was dan SDO. Maar kansen werden er in die fase nauwelijks gecreëerd. Het eerste kansje volgde na een klein half uur voor Purmersteijn. Mak Trezner werd net buiten de 16 gevloerd en de vrije trap van Rodney Smoorenberg eindigde maar net naast het doel. Ook SDO kreeg een mogelijkheid, toen een voorzet net naast gekopt werd. Een paar minuten voor rust had Purmersteijn op voorsprong moeten komen. Luke Abelskamp en Job van der Meulen zochten de combinatie, maar de inzet van laatstgenoemde was te slap.

Ook in de tweede helft duurde het even voordat er kansen ontstonden. Maar na een tijdje kwamen die er toch. Abelskamp zag een inzet op de voeten van de keeper eindigen en een inzet van Jay Vorselman werd door SDO knap weggehaald van de lijn. De Bussummers waren vooral via corners en vrije trappen gevaarlijk, maar Stan Zoetebier trad goed op waar nodig. Zo eindigde het duel in 0-0.

Volgende week reist de ploeg naar RKZVC, dat in hun openingswedstrijd met 4-1 verloor van het gepromoveerde De Zouaven.