Pieter Mulders

Pieter Mulders kijkt uit naar OFC-uitdaging: “Zorgen voor een stabiel team”

Roy van der Mije maakte in januari bekend na het seizoen bij OFC te vertrekken om aan de slag te gaan bij ADO ’20. Sindsdien ging het Oostzaanse bestuur op zoek naar zijn opvolger en kwam het uiteindelijk uit bij Pieter Mulders.

De nieuwe oefenmeester heeft een succesvol verleden in de hoogste divisies van het amateurvoetbal. Mulders boekte successen bij Koninklijke HFC en Rijnsburgse Boys, waarna hij naar VVOG vertrok. De laatste club verliet hij in december 2019, waarna hij lange tijd zonder team zat. In die periode onderging Mulders eveneens een heupoperatie, maar dat herstel verliep boven verwachting snel. “Daarom besloot ik om rond te kijken welke clubs goed bij mij zouden passen. OFC was daarvan een”, vertelt Mulders. “Roy deed het dit seizoen uitstekend bij OFC en liet het elftal leuk voetballen, maar ik wist natuurlijk niet dat hij zou vertrekken. Toen hij zijn vertrek aankondigde en OFC mij benaderde, leek het mij absoluut interessant om in gesprek te gaan. Het is een club met ambitie en daar maak ik graag deel van uit. Ik had vervolgens direct een goede klik met de assistent-trainer, keeperstrainer en technische commissie.”

OFC is inmiddels met het grootste gedeelte van de selectie rond voor volgend seizoen, waardoor Mulders met een stabiele selectie aan de slag kan gaan. De ambities zijn daarom onverminderd groot. “We willen volgend seizoen voor een stabiel team zorgen dat weet wat we van hen eisen. Het is fijn dat vrijwel het gehele team bij elkaar blijft, want daarvanuit kan ik met mijn technische staf verder bouwen. De club blijft natuurlijk bezig met het zoeken naar versterkingen, maar niet iedereen komt zomaar bij onze club te spelen. Versterkingen moeten daadwerkelijk een meerwaarde voor ons team zijn en bij onze club passen. Op die manier willen we met de selectie stappen maken.” Onder leiding van Van der Mije deed OFC dit seizoen mee voor de bovenste plaatsen en zat het nog in de KNVB Beker. Mulders hoopt die prestatie minstens te evenaren. “Uiteindelijk wil ik altijd promoveren, maar we hebben ook te maken met goede tegenstanders. De fundering blijft komend seizoen staan, waardoor het team niet lang nodig moet hebben om te presteren.”

Tekst: Jordi Smit
Foto: Orange Pictures

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
OFC