Home / Algemeen / ‘Pietje’ belangrijk voor Zeeburgia

‘Pietje’ belangrijk voor Zeeburgia

De 23-jarige Nabil El Gourari is op dreef. De snelle maar vooral technische aanvaller van Zeeburgia, beter bekend als ‘Pietje’, is een dreiging voor menig tegenstander. In de afgelopen drie wedstrijden wist hij vier keer het doel te vinden. El Gourari weet in elke wedstrijd een belangrijke rol te spelen, hoog tijd voor een praatje met de linksbuiten.

Afgelopen zondag won Zeeburgia met 4-2 van Pancratius. Hierdoor heeft de club uit Amsterdam-Oost de koppositie gepakt. El Gourari scoorde de openingstreffer in dit duel met een kopbal, één van zijn vele specialiteiten. ‘Ik scoor veel, kop sterk, mijn vrije trappen zijn goed en speel vaak makkelijk spelers voorbij.’ Het is daarom ook niet raar dat zijn trainer Mike Kolf hem al jaren geleden de bijnaam ‘Pietje’ heeft gegeven. ‘De vergelijking met Piet Keizer vind ik best goed maar als ik mezelf zou vergelijken met een speler van nu vind ik mezelf wel veel weg hebben van Robin van Persie. Hij speelt op dezelfde positie en is ook een linkspoot. Een geweldige eigenlijk.’

De linksbuiten is trouw aan zijn club. Sinds hij in zijn jeugd bij Zeeburgia begonnen is, is hij daar niet meer weggegaan. Behalve voor verschillende proefperiodes en stages bij SC Heerenveen, FC Utrecht, KRC Gent en Inter Turku (Finland). ‘Het is natuurlijk een veel hoger niveau dan ik gewend ben, ik kreeg veel meer ruimte en de coaching was anders. Ik heb veel ervaring opgedaan en het is me erg goed bevallen. Ik kon gewoon met het tempo mee voetballen.’

Nabil El Gourari in de aanval tegen Pancratius afgelopen zondag.

Zoals in de vorige verslagen te lezen is, is El Gourari vaak het ‘mikpunt’ van een wedstrijd. Er worden  veel overtredingen op hem gemaakt en hij werd bij Uitgeest na een half uur al met een rode kaart weggestuurd. Bij de vraag of hij denkt dat de tegenstander misschien bang is hoeft hij niet lang na te denken. ‘Ik denk het wel. Ik hoor vaak van trainers dat ze me kennen en vinden dat ik snel op mijn teentjes getrapt ben. Ik trek me er weinig van aan. Ik houd mijn hoofd erbij, probeer geen kaarten te pakken en ga voor de drie punten.’

Aanstaande zondag wordt de wedstrijd tegen DWV ingehaald en maakt Zeeburgia kans op de eerste periodetitel. ´DWV staat met zeven punten wel laatste, maar dat mag je nooit onderschatten. Als we bij de les blijven en niet meegaan met het niveau van DWV, maken we groot kans op een overwinning. Ik denk dat we gaan winnen met 3-0. Het liefst pik ik een doelpuntje mee. Maar het belangrijkste is dat we gewoon winnen.’

Verslag: Melanie Stuije

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)