Pijlsnelle goal leidt simpele zege voor AFC in

Een vliegende start leidde zaterdag een eenvoudige overwinning in voor AFC op Het Kasteel tegen Jong Sparta Rotterdam. Al in 10 seconden zette Raily Ignacio de Amsterdammers op voorsprong met alweer zijn zesde goal van het seizoen.

Halverwege de eerste helft verdubbelde Kenny Teijsse de score met een rake kopbal. Vlak voor rust had het via Splinter de Mooij ook nog 0-3 kunnen worden, maar Sparta-doelman Janse redde goed.

Vlak na rust kreeg Ignacio een goede mogelijkheid, maar stond Janse opnieuw in de weg. Daarna kreeg de thuisploeg ook eindelijk een eerste goede mogelijkheid. Patrick Zonneveld moest optreden bij een vrije trap van Overman, maar deed dat goed. Na een uur maakte Ignacio met het hoofd zijn tweede goal van de middag. Daarna mocht Jong Sparta via Marouane Afaker iets terugdoen, maar het slotakkoord was voor AFC. Ook Splinter de Mooij scoorde met het hoofd en bracht de stand zo op 1-4.

AFC klimt daardoor naar de tweede plaats in de Jacks League en heeft alleen Katwijk nog voor zich, die ploeg staat wel vier punten los.

Archieffoto: Tom Poederbach