Home / slideshow / Poyraz gaat uitdaging aan in Turkije: “Prachtige kans”

Poyraz gaat uitdaging aan in Turkije: “Prachtige kans”

Yasin Poyraz stapte deze zomer over van AGB naar JOS Watergraafsmeer, maar het seizoen had toch iets anders voor hem in petto. De aanvaller kreeg namelijk een aanbod van Antalya Kemerspor, een kans die hij niet aan zich voorbij wilde laten gaan.

De voetballer was samen met zijn zaakwaarnemer in het verleden al bezig met een transfer naar Turkije, maar had de hoop voor de komende periode wat opgegeven. “Ik richtte mezelf volledig op JOS Watergraafsmeer, tot mijn zaakwaarnemer stelde dat hij me even moest spreken. Hij vertelde over de Turkse interesse, waarover ik direct enthousiast was. Het is een prachtige springplank om volgend seizoen wederom een mooie transfer te maken.” Poyraz leek eerst naar Turgutluspor te gaan, maar uiteindelijk is het Antalya Kemerspor geworden, een club actief op het vierde Turkse niveau. “Ik mocht direct aansluiten op trainingskamp richting het nieuwe voetbaljaar en hoop snel aan te sluiten bij de wedstrijdselectie. Daarvoor moet ik alleen nog even wachten op de KNVB, die nog officieel goedkeuring moet geven. Ik hoop dat dit voor zondag is, als we aan de competitie beginnen. Anders moet ik nog even geduld hebben.”

De 24-jarige Poyraz merkt dat hij bij zijn nieuwe club in een warm bad is terechtgekomen. “Eigenlijk had ik het direct uitstekend naar mijn zin. Ik ben terechtgekomen in een jonge groep, met een aantal spelers met ervaring ertussen. Hopelijk kunnen we dit seizoen tot goede prestaties komen en kan ik eveneens mijn steentje bijdragen.” Poyraz weet wat hem te wachten staat. “Ik moet gewoon goals maken en assists afleveren. Dan is de club, maar ben ik ook zelf tevreden.” De buitenspeler realiseert zich dat hij wél een periode nodig zal hebben om zich aan het nieuwe voetbal aan te passen. “Ik ben een voetballende speler die de speelwijze van Nederland gewend is. In Turkije is dit echter anders, want hier wordt meer fysiek gespeeld. Ik heb er echter alle vertrouwen in dat ik het goed ga doen en dit niveau aan kan.”

Tekst: Jordi Smit
Foto: Mario Wormhoudt

Send this to a friend