Home / Derde Divisie zondag / Poyraz keert terug bij JOS Watergraafsmeer: “Dit is echt mijn club”
Yasin Poyraz JOS Watergraafsmeer

Poyraz keert terug bij JOS Watergraafsmeer: “Dit is echt mijn club”

Yasin Poyraz is weer op de Nederlandse voetbalvelden terug te vinden. De aanvaller ging afgelopen seizoen een avontuur aan in Turkije, maar na een teleurstellend jaar draagt hij weer de clubkleuren van JOS Watergraafsmeer.

De overstap naar Turkije leek een gouden kans te zijn voor de ambitieuze Poyraz. Met twee doelpunten en tien assists deed hij het uitstekend als basisspeler, maar andere aspecten gingen niet zoals gehoopt. “Ik heb in één jaar tijd volgens mij acht trainers gehad. Na twee wedstrijden ontsloeg het bestuur de hoofdtrainer weer, omdat hij niet goed genoeg zou zijn. Dan moest ik mezelf weer opnieuw bewijzen”, vertelt Poyraz over zijn periode in Turkije. “Bovendien waren geld- en randzaken slecht geregeld, waardoor ik besloot om terug te keren naar Nederland.”

Poyraz kreeg meerdere aanbiedingen, maar voor hem stond al snel vast dat hij weer voor JOS Watergraafsmeer wilde voetballen. “Dit is écht mijn club. Verschillende vrienden spelen voor deze vereniging en ik voel me hier geliefd. Het is bovendien een mooi niveau om op te spelen, dus dat besluit had ik snel genomen.” Vanwege zijn eerdere vertrek naar Turkije besloot hoofdtrainer Cor ten Bosch nog wel een kort gesprek met Poyraz aan te knopen. “Hij wilde natuurlijk liever niet dat ik opnieuw in het seizoen zou vertrekken. Dat begreep ik goed. Het gesprek was echter niet lang, want we wilden weer graag samenspelen.”

De aanvaller leek in september weer klaar te zijn voor een basisplaats, maar mede door een langere duur van zijn overschrijving uit Turkije maakte hij zijn rentree pas begin oktober. Tegen Hoogland raakte hij echter direct geblesseerd. “Ik heb een klein scheurtje in mijn enkelband, waardoor ik momenteel middenin mijn revalidatieproces zit. Binnenkort verwacht ik echter weer terug te keren op het veld.” Persoonlijk verwacht Poyraz veel van het seizoen van JOS Watergraafsmeer. “We beschikken over een stabiele ploeg, maar vanwege de blessures zijn de resultaten nog wat wisselvallig. Onze goede teamgeest gaat ons er echter doorheen helpen.” Poyraz hoopt dit seizoen een belangrijke rol te spelen. “Aangezien ik later ben aangesloten, geef ik mezelf de tijd om weer in het ritme te komen. Dat gaat stap voor stap. Hopelijk kan ik dit seizoen veel doelpunten en assists op mijn naam zetten.”

Tekst: Jordi Smit

Pre-order de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)