Probleemloze zege op Kadoelen helpt HBOK weer aan kop

Na wekenlang achtervolgen heeft HBOK de koppositie van de zaterdag derde klasse A weer in handen. De ploeg van Jan de Haze maakte zelf op eigen veld geen fout tegen laagvlieger Kadoelen (4-1) en profiteerde van het verrassende puntverlies van koploper Purmersteijn bij nummer voorlaatst HCSC.

In de eerste helft waren beide teams gelijkwaardig aan elkaar. Allebei waren ze slordig in de passing – daar speelde de wind een rol in – en de mogelijkheden die ze kregen, eindigden over of naast. Toch lukte het HBOK om na een kwartier de leiding te pakken. Na goed terugleggen kon Angelo Groen eenvoudig de 1-0 binnen schuiven. In de 32ste minuut had Dani Braspenning de 2-0 op zijn schoen, maar werd zijn strafschop gepakt door doelman Mike Oudshoorn.

Vroeg in de tweede helft kregen de bezoekers alsnog de 2-0 tegen. Nadat de lat een Zunderdorpse treffer eerst in de weg lag, kopte Achmed Ahahaoui de terugspringende bal wel binnen. Toen HBOK na ruim een uur spelen zelfs op 3-0 kwam door een fraaie treffer van Mostapha El Aamrani, was de wedstrijd gespeeld.

Een kwartier voor tijd deed Said Bentohami hier met een prachtige vrije trap een schepje bovenop. De zege was binnen en Kadoelen kon in de slotfase slechts de eer redden. Monni profiteerde van een foutje van Dirven om de 4-1 eindstand op het scorebord te brengen.

Door de eenvoudige overwinning nam HBOK de koppositie over van Purmersteijn. De Zunderdorpers hebben één punt voorsprong op de concurrent. Kadoelen zakte naar de voorlaatste plaats, met slechts vijf punten uit tien wedstrijden. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag derde klasse A.