Programma eerste klasse: Strijd om aansluiting

Dat de eerste klasse geen makkelijke competitie is, blijkt zeker in de Eerste klasse A. Na drie speelrondes is er al geen enkele ploeg meer die de volle buit heeft. AGB en Velsen gaan samen aan kop met 7 punten. Onderin vinden we een aantal ploegen met 0, 1 of 2 punten. Daar vinden dit weekend een paar interessante duels plaats. Want met het oog op de verzwaarde degradatieregeling zal iedereen zo snel mogelijk punten willen sprokkelen.

SCPB ’22 – Hoofddorp

De eerste drie duels verliepen moeizaam voor SCPB ’22. Het startte nog met een punt tegen VIOS-W, maar daarna werd verloren van De Zouaven en De Dijk. De Badhoevedorpers staan nu dus op 1 punt en bezetten daarmee de twaalfde plaats. Er ontbreken flink wat basisspelers en dat zal zaterdag tegen Hoofddorp nog steeds het geval zijn. Maar ook de Hoofddorpers zijn moeizaam gestart. Ze speelden pas 2 duels, maar pakten daarin nog geen punt. Wie weet er dit weekend een sprong te maken op de ranglijst?

ZOB – Fortuna Wormerveer

Ook ZOB pakte uit de eerste drie duels pas een punt. In de eerste speelronde speelde het gelijk tegen Hillegom. In de weken daarna gaf het een voorsprong weg tegen AGB en Velsen. Ook Fortuna Wormerveer wacht nog op de eerste zege, het pakte tot nu toe een punt tegen AGB en Kolping Boys. Ook deze twee ploegen zullen graag weg willen komen onderin.

Bekijk hier het hele programma in de Eerste klasse A

Waar in de Eerste klasse A een paar clubs uit de regio op zoek zijn naar aansluiting met een veilige plaats, zijn in de Eerste klasse B de ploegen uit onze regio op zoek naar aansluiting bovenin.

Zuidvogels – FC Aalsmeer

Waar Zuidvogels de afgelopen jaren bovenin meedraaide, is het dit seizoen moeizaam gestart en nog puntloos. FC Aalsmeer staat op 6 punten en daarmee slechts één punt achter de drie koplopers. Dat zullen Ted Verdonkschot en zijn mannen graag zo willen houden en wellicht kan FC Aalsmeer zo zelfs nog wat klimmen op de ranglijst.

DVVA – Woudenberg

Ook DVVA tot nu toe goed. Het pakte 4 punten uit de eerste drie duels, waarmee het nu achtste staat. Dit weekend komt Woudenberg op bezoek, dat tot nu toe 1 punt pakte. Gezien het grote aantal ploegen dat degradeert of nacompetitie moet spelen, zou DVVA goede zaken doen door hier 3 punten te pakken.

Bekijk hier het hele programma in de Eerste klasse B

Foto: Jos Spitteler

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)