Programma eerste klasse: veel primeurs

Het tweede weekend met weekendvoetbal in de eerste klasse staat voor de deur. En dat betekent veel primeurs: diverse ploegen treffen elkaar dit weekend voor het eerst.

ZOB – AGB

Beide ploegen zijn de afgelopen jaren een vaste waarde in de eerste klasse. ZOB streed de afgelopen seizoenen in de eerste klasse zaterdag meestal voor lijfsbehoud, maar verraste afgelopen seizoen. De ploeg werd achtste, maar op slechts een punt van de nummer 4. AGB was de afgelopen seizoenen steeds een van de titelkandidaten in de eerste klasse zondag. 

ZOB en AGB treffen elkaar zaterdagmiddag in Zuidoostbeemster voor het eerst voor een officieel duel. AGB zal de favoriet zijn, maar weet ZOB op eigen veld te verrassen?

SCPB ’22 – de Zouaven

De Zouaven speelde een groot deel van de afgelopen jaren in de Vierde Divisie, afgelopen zomer degradeerde de ploeg naar de eerste klasse. SCPB ’22 promoveerde juist en maakte bovendien de overstap naar zaterdag. 

De Zouaven is dan ook de grote favoriete voor dit eerste onderlinge duel. Maar bij de eerste thuiswedstrijd van het vlaggenschip op zaterdag zal SCPB ’22 zich van zijn beste kant willen laten zien.

Verder op het programma in de Eerste klasse A: IVV – Hoofddorp. Een duel tussen twee teams die elkaar wél nog van vorig seizoen kennen. Bekijk hier alle duels in de Eerste klasse A

Jodan Boys – FC Aalsmeer

Ook hier een duel tussen een degradant (Jodan Boys) en een promovendus (FC Aalsmeer). Sinds 2008/2009 speelde de ploeg uit Gouda altijd minimaal Vierde Divisie. Na een vijftiende plaats afgelopen seizoen moest het een stapje terug doen. Jodan Boys startte vorige week met een gelijkspel tegen promovendus Victoria. FC Aalsmeer startte met winst. Dit zou dus zomaar een spannend duel kunnen worden.

DVVA – Victoria

In 2018/2019 speelde Victoria een seizoen eerste klasse, maar verder was de ploeg uit Hilversum de afgelopen jaren vooral tweedeklasser. DVVA was pas 1 seizoen eerder eersteklasser, vorige week tegen Batavia ’90 pakte het bij de rentree een punt. Ook deze teams troffen elkaar nog nooit eerder. 

Bekijk hier alle duels in de Eerste klasse B

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!