Programma Zaterdag 2a: AMVJ gaat op bezoek bij koploper, FC Aalsmaar reist af naar Zandvoort

De Amsterdamse verenigingen uit de tweede klasse zaterdag A maken zich op voor de zevende speelronde. Met een aantal competitietoppers op het programma kan de ranglijst na het weekend volledig anders eruit zien.

OSV – AMVJ

Er lijkt een vloek te zitten op de eerste competitieoverwinning van AMVJ. Ondanks een rode kaart en voorsprong lukte het de ploeg van Ricky Kumar afgelopen week niet om DVVA opzij te zetten. AMVJ hield een punt over aan de wedstrijd en staat met drie punten op de elfde plaats in de competitie. Zaterdag gaat het op bezoek bij OSV dat sinds vorige week weer koploper is van de competitie. De Amsterdammers versloegen ASV Arsenal met 1-2.

EDO – HBOK

HBOK begint na vijf wedstrijden steeds beter in vorm te raken. De vereniging won vorige week een op het oog lastige wedstrijd tegen Jong Holland met 4-1 en heeft de minste verliespunten. Desondanks staat het nog niet bovenaan, omdat OSV vooralsnog een wedstrijd meer speelde. Dit weekend gaat HBOK op bezoek bij EDO. De thuisploeg behaalde vooralsnog drie punten uit vijf wedstrijden, waarmee het op de negende plaats is terug te vinden.

SV Zandvoort – FC Aalsmeer

Na een reeks mindere resultaten is FC Aalsmeer weer volledig in vorm. De promotiekandidaat in de tweede klasse won twee weken geleden met 2-4 van OSV, terwijl het afgelopen zaterdag EDO simpel met 6-0 aan de kant zette. Deze week gaat het op bezoek bij SV Zandvoort. De vereniging hoopte dit jaar voor de bovenste plaatsen mee te doen staat vooralsnog met drie punten op de tiende plaats.

DVVA – Waterwijk

In het uitduel met AMVJ liet DVVA een schitterende teamprestatie zien. Door een rode kaart en achterstand leek het voor de club bijna onmogelijk om nog een resultaat te behalen, maar niets was minder waar. Dankzij een 2-2 gelijkspel kon het team van Lex van der Horst met een rechte rug huiswaarts keren. Deze week staat een thuiswedstrijd tegen Waterwijk op het programma. De Almeerders staan op plek zes met negen punten uit vier duels.

Jong Holland – ASV Arsenal

ASV Arsenal doet het dit seizoen weer uitstekend. Met vier overwinningen in de eerste vijf wedstrijden stonden de Amsterdammers voor even bovenaan in de competitie, maar de nederlaag tegen OSV (1-2) veranderde dat. Deze week speelt Arsenal een uitduel met Jong Holland. De opponent behaalde voorlopig slechts een punt minder dan Arsenal en staat op de vierde plek. Beide ploegen moeten daarom winnen om de aansluiting te behouden.

Bekijk hier de stand en het programma in Zaterdag 2A

Tekst: Jordi Smit

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!