Programma Zaterdag 2A: Arsenal ontmoet Waterwijk, OSV op bezoek bij HBOK

De tweede klasse zaterdag A gaat na een weekend vrij aankomende zaterdag weer verder. Direct staan twee toppers op het programma. Waar OSV een lastige uitwedstrijd speelt tegen HBOK, neemt FC Aalsmeer het op het eigen sportcomplex op tegen Jong Holland.

FC Almere – EDO

FC Almere en Marken waren de enige twee ploegen die afgelopen weekend in actie kwamen. Waar de hekkensluiter van de tweede klasse hoopte om eindelijk de eerste driepunter binnen te slepen, was het tegendeel waar. De vereniging ging met 0-4 onderuit, waardoor het opnieuw een tegenvaller te verwerken kreeg. De ploeg van Charly Olf kan echter niet te lang in de teleurstelling blijven hangen, want deze week staat alweer een belangrijke wedstrijd op het programma. FC Almere neemt het op tegen EDO dat slechts twee punten meer heeft.

ASV Arsenal – Waterwijk

Waterwijk en ASV Arsenal zijn dit seizoen vooralsnog de verrassingen van de competitie. Waar de clubs de afgelopen seizoenen al lieten zien dat ze lastig te verslaan zijn, kunnen ze met een tweede en vijfde positie zeer tevreden zijn. Waterwijk moet zelfs nog twee wedstrijden inhalen, waardoor het in potentie zelfs meer punten heeft dan Arsenal. Aankomend weekend nemen beide ploegen het tegen elkaar op en verliest minstens een van beide ploegen de aansluiting met koploper HBOK.

HBOK – OSV

HBOK is nog altijd de grote favoriet om het kampioenschap binnen te halen, maar weet in de tweede klasse dat het op veel tegenstand kan rekenen. Zo neemt de leider van de competitie het zaterdag op tegen OSV dat op de derde plaats is terug te vinden. Het team van Maurice Renger begon stabiel aan de competitie, maar dat veranderde de afgelopen weken. Twee weken geleden verloor OSV nog thuis van AMVJ (2-3), terwijl HBOK met 3-6 ruim won van EDO. Het zegt dit competitieseizoen echter weinig over wat we zaterdag kunnen verwachten.

Marken – DVVA

Willen Marken en DVVA de aansluiting met de koplopers van de competitie behouden, dan moeten ze de wedstrijd van aankomend weekend winnend afsluiten. Waar Marken met tien punten op de zevende plaats staan, behaalden de Amsterdammers voorlopig drie punten minder. De 0-4 zege van Marken tegen FC Almere zal de ploeg echter veel vertrouwen hebben gegeven, waardoor de mannen van Lex van der Horst aankomende zaterdag hun borst kunnen natmaken.

FC Aalsmeer – Jong Holland

FC Aalsmeer krabbelt na een moeilijke openingsfase van het seizoen langzaamaan weer op. De promotiekandidaat sloot de laatste drie wedstrijden overtuigend af, waarmee het de weg omhoog inzet. Met twee thuiswedstrijden op het programma hoopt Ted Verdonkschot met zijn ploeg zes punten te behalen. Aankomende zaterdag begint hij met een duel met Jong Holland dat slechts twee punten minder behaalde dan FC Aalsmeer.

Bekijk hier het programma en de stand in Zaterdag 2A

Tekst: Jordi Smit

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!