Programma Zaterdag 2a: Arsenal op bezoek bij FC Aalsmeer, OSV moet aan de bak

De eerste speelronde in de tweede klasse zaterdag A is achter de rug. Waar onder meer FC Aalsmeer, ASV Arsenal en DVVA uitstekend uit de startblokken kwamen, moesten AMVJ en HBOK een teleurstelling incasseren. Dit weekend is het echter weer nieuwe ronden, nieuwe kansen voor de teams.

FC Almere – AMVJ

AMVJ ging afgelopen weekend pijnlijk onderuit tegen concurrent SV Zandvoort. Hoewel de Amstelveners minimaal een gelijkspel verdienden, kwam de vereniging in de slotfase van de wedstrijd een achterstand niet meer te boven. Zaterdag treft het team van hoofdtrainer Ricky Kumar FC Almere dat in zijn eerste competitieduel met 2-0 verloor van Arsenal. AMVJ hoopt dan ook met een overwinning van het veld af te stappen.

EDO – Waterwijk

Vanwege het oneven aantal in de competitie speelt Waterwijk zaterdag zijn eerste wedstrijd. Trainer Ben Vis zal met zijn team direct goed willen beginnen. De Almeerders gaan op bezoek bij EDO dat na een duel nog altijd op nul punten staat. De vereniging leek vorige week een punt over te houden aan het treffen met OSV, maar niets was minder waar. Aan het einde van het duel maakten de Amsterdammers namelijk de beslissende 1-0.

SV Zandvoort – OSV

OSV en SV Zandvoort beleefden beiden een sterke competitiestart. Waar de Amsterdamse club met 1-0 won van EDO, kwam Zandvoort in een directe confrontatie met AMVJ als winnaar uit de strijd. De clubs willen het goede begin daarom graag een vervolg geven, maar minimaal een van beide clubs staan aan het einde van het weekend niet meer met het volledig aantal punten. Zandvoort lijkt gezien de titelaspiraties in dit duel de favoriet te zijn, maar de mannen van hoofdtrainer Maurice Renger lieten dit seizoen al meermaals zien moeilijk te verslaan te zijn.

HBOK – FC Zaandam

HBOK is ook dit seizoen een van de kampioenskandidaten. De Amsterdammers hebben een sterke selectie op de been staan en hopen snel door te stoten naar de eerste klasse. Tegen Marken drong HBOK de tegenstander terug op de eigen speelhelft, maar kwam het niet verder dan een gelijkspel. In het thuisduel met FC Zaandam zal de club er alles aan doen om de teleurstellende competitiestart weg te poetsen en aan te sluiten bij de top van de tweede klasse.

FC Aalsmeer – ASV Arsenal

FC Aalsmeer speelde FC Zaandam vorige week van het kastje naar de muur. De promotiekandidaat won in zijn openingsduel met 0-4 van FC Zaandam, maar de eindstand kon veel hoger uitvallen wanneer het beter met de kansen was omgesprongen. Arsenal is dan ook gewaarschuwd, al opende de ploeg van Imro Wielkens eveneens ijzersterk. De club won met 2-0 van FC Almere en lijkt klaar te zijn om in Aalsmeer resultaat te behalen.

Tekst: Jordi Smit

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!