Programma Zaterdag 2a: FC Aalsmeer en AMVJ spelen topper, DVVA op bezoek bij HBOK

OSV staat na drie speelrondes nog altijd bovenaan in de tweede klasse. Vanwege het oneven aantal in de competitie is er echter nog weinig te zeggen, aangezien DVVA eveneens nog op het volledig aantal punten staat. Aankomend weekend vinden er wederom een aantal topwedstrijden plaats.

FC Zaandam – OSV

De lijstaanvoerder van de competitie gaat zaterdag op bezoek bij FC Zaandam. Waar de mannen van Maurice Renger in een uitstekende vorm verkeren, is dat bij de tegenstander wel anders. De thuisploeg behaalde nog altijd geen punt en ging onder meer met 10-2 onderuit tegen HBOK.  FC Zaandam is daarom nadrukkelijk op zoek naar de eerste punten, maar de vraag is of een goed resultaat tegen OSV op dit moment wel mogelijk is.

ASV Arsenal – Marken

Arsenal maakte vooralsnog een ijzersterke indruk in de competitie. De Amsterdammers wonnen overtuigend van FC Almere (2-0), speelden gelijk tegen FC Aalsmeer (0-0) en wonnen dankzij een slimme tactiek van AMVJ (1-3). De verwachtingen zijn dit weekend daarom hooggespannen. De ploeg van Imro Wielkens speelt dan tegen Marken dat vier punten uit drie wedstrijden behaalde. Arsenal lijkt de favoriet voor de overwinning, maar eenvoudig gaat het niet worden.

Zandvoort – Waterwijk

Waterwijk viel dit seizoen al meermaals positief op. De Almeerse vereniging won in hun eerste competitiewedstrijd met 0-2 van EDO. Afgelopen weekend hield de club lang stand tegen HBOK dat uiteindelijk met slechts 0-1 won. Zaterdag gaat Waterwijk op bezoek bij Zandvoort. De thuisploeg maakt zijn favorietenrol voorlopig niet waar, want met drie punten uit evenzoveel wedstrijden staat het vooralsnog op de negende plek.

HBOK – DVVA

HBOK heeft zijn beste vorm nog niet gegrepen. De nummer twee uit de competitie wisselde een wedstrijd in de dubbele cijfers (10-2 tegen FC Zaandam) af met een gelijkspel tegen Marken (1-1) en krappe overwinning tegen Waterwijk (0-1). Wanneer HBOK met zijn kwaliteiten echter in vorm is, lijkt het niet te stoppen. Dit weekend krijgt het door DVVA te maken met een pittige tegenstander. Het team van Lex van der Horst won vooralsnog al zijn duels.

FC Aalsmeer – AMVJ

Voorafgaand aan de competitie leken FC Aalsmeer en AMVJ een van de favorieten voor promotie, maar vooralsnog hebben beide ploegen het niet eenvoudig. Waar de club van Ted Verdonkschot op vier punten staat, heeft AMVJ zelfs een puntje minder. AMVJ en FC Aalsmeer hopen snel weer omhoog te kijken op de ranglijst, waarvoor snel een overwinning nodig is. Zaterdag staan beide ploegen in een rechtstreeks duel tegenover elkaar.

Tekst: Jordi Smit

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!