Programma Zaterdag 2a: FC Aalsmeer op bezoek bij koploper, AMVJ naar angstgegner

De ranglijst begint in de tweede klasse langzaam vorm te krijgen. Waar OSV nog altijd over het maximale puntenaantal beschikt, volgen HBOK en ASV Arsenal met twee punten minder. FC Aalsmeer, AMVJ en SV Zandvoort hopen zo snel mogelijk de rug weer te rechten na een teleurstellende start. HBOK hoeft aankomend weekend niet aan te treden, maar voor de overige ploegen staat weer een flinke uitdaging te wachten.

Bekijk hier alle uitslagen en de stand in Zaterdag 2A

OSV – FC Aalsmeer

FC Aalsmeer speelde vorig weekend een moeilijke wedstrijd tegen AMVJ die in een 1-1 gelijkspel eindigde. Deze week gaat het op bezoek bij OSV dat nog altijd koploper is in de competitie. Voor de mannen van hoofdtrainer Maurice Renger betekent het na overwinningen op EDO (1-0), Zandvoort (1-2), FC Almere (4-1) en FC Zaandam (2-6) een serieuze test. Met FC Aalsmeer treft het een tegenstander die de punten hard nodig heeft, waardoor het een zinderend duel lijkt te worden.

DVVA – ASV Arsenal

De competitiestart van DVVA was uitstekend met twee winstpartijen, maar afgelopen week liep het tegen HBOK tegen een grote nederlaag aan. HBOK won het duel met maar liefst 9-0, waardoor DVVA met de staart tussen de benen naar huis ging. Dit weekend heeft het tegen Arsenal de kans om zichzelf te revancheren. Dat is echter geen eenvoudige opdracht, want de tegenstander blijkt ook dit seizoen weer een taaie tegenstander te zijn. Met drie overwinningen en een gelijkspel staat het op de derde plaats.

Waterwijk – FC Almere

In Almere vindt zaterdagmiddag de derby tussen Waterwijk en FC Almere plaats. Waterwijk kan tevreden zijn met de competitiestart. De ploeg van Ben Vis won twee van de drie wedstrijden. Waar het tegen EDO (0-2) en SV Zandvoort (0-1) met een overwinning van het veld stapte, lukte het HBOK om Waterwijk slechts met 0-1 te verslaan. FC Almere behaalde vooralsnog slechts een punt, maar bood tegen AMVJ (3-3) en OSV (4-1 verlies) dapper weerstand. Waterwijk gaat daarom geen eenvoudige wedstrijd tegemoet.

Marken – AMVJ

AMVJ heeft dit seizoen na vier wedstrijden nog altijd geen overwinning op zijn naam staan. Waar wedstrijden tegen Zandvoort (1-3) en Arsenal (1-3) op een nederlaag uitliepen, speelde het tegen FC Almere (3-3) en FC Aalsmeer (1-1) gelijk. Tegen Marken hoopt het alsnog de eerste driepunter binnen te halen, maar dat is allerminst een makkelijke opgave. Marken liet met een gelijkspel tegen HBOK (1-1) en overwinning op FC Aalsmeer (3-0) zien ook tegen de grote clubs geen angst te kennen.

Tekst: Jordi Smit

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!