Programma Zaterdag 2A: HBOK ontvangt Arsenal, OSV op bezoek bij DVVA

Het kabinet maakte vrijdagavond bekend dat het vanaf zondag verboden is om na 17:00 uur sport te bedrijven bij een amateurvereniging. Het betekent dat we ons opmaken voor de laatste speelronde voor de winterstop. In de tweede klasse staan een aantal interessante duels op het programma.

DVVA – OSV

OSV begon uitstekend aan de competitie, maar de laatste weken verloor de ploeg van hoofdtrainer Maurice Renger alsnog wat punten. Daardoor staat OSV inmiddels op de vijfde plek met 15 punten. Tegenstander DVVA deed het vooralsnog wat minder met 8 punten, waarmee het op de achtste positie staat. Aankomend weekend staan beide ploegen tegenover elkaar en zullen ze proberen om de aansluiting met de bovenste clubs te behouden.

HBOK – ASV Arsenal

HBOK lijkt overtuigend het winterkampioenschap te behalen. De Amsterdammers staan met 19 punten uit zeven wedstrijden bovenaan in de competitie. Met Arsenal treft het team van Kai Meeuwsse echter een taaie tegenstander. De bezoekers staan niet voor niets op de derde plaats in de competitie. Afgelopen week ging Arsenal onderuit tegen Waterwijk, waardoor het zich dit weekend hoopt te revancheren.

SV Zandvoort – FC Almere

Zandvoort hoopte aan het begin van het competitieseizoen dat het wederom bovenin kon meedraaien, maar vooralsnog verliest de club veel punten. In zeven wedstrijden tijd kwam het voorlopig tot slechts 6 punten, waardoor het hoe dan ook met een slecht gevoel de winterstop ingaat. Met FC Almere treft het een tegenstander die vorige week nog met 2-1 won van EDO en dus weer in een betere vorm verkeert.

Waterwijk – FC Zaandam

Waterwijk sloot de afgelopen vier wedstrijden tegen Zandvoort (0-1), FC Almere (9-0), DVVA (0-1) en Arsenal (0-2) winnend af, waardoor het inmiddels op de vierde plaats staat met 15 punten uit zes wedstrijden. In de laatste speelronde voor de winterstop treft het hekkensluiter FC Zaandam. De tegenstander kwam vooralsnog niet verder dan drie punten en moet vrezen voor degradatie.

Jong Holland – AMVJ

AMVJ blijft het moeilijk houden in het huidige seizoen. De ploeg van Ricky Kumar verloor dit seizoen al veel punten, al zette het begin november een positief resultaat neer. AMVJ won op bezoek bij OSV met 2-3, waarmee het de weg omhoog kon inzetten. Een negende plek is echter nog niet goed genoeg voor de vereniging. Jong Holland mag een stuk meer tevreden zijn. De club heeft 12 punten en staat op de zesde positie.

Bekijk hier het programma en de stand in Zaterdag 2A

Tekst: Jordi Smit

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!