Programma zaterdag 2A: Top vier tegen elkaar, DVVA op bezoek bij AMVJ

De tweede klasse zaterdag A kent na vijf speelrondes een verrassende koploper. Niet FC Aalsmeer, HBOK of AMVJ staat bovenaan, maar ASV Arsenal behaalde vooralsnog de meeste punten. De Amsterdammers wachten dit weekend echter een lastige wedstrijd tegen OSV, terwijl ook HBOK een moeilijke tegenstander op bezoek krijgt.

ASV Arsenal – OSV

OSV stond een geruime tijd bovenaan in de tweede klasse, maar dat veranderde afgelopen weekend toen de mannen van Maurice Renger met 2-4 onderuit gingen tegen FC Aalsmeer. Arsenal won wel op bezoek bij DVVA (0-3), waardoor het de koppositie overnam. De nummer 1 en 3 van de competitie moeten zaterdagmiddag uitmaken welke club de weg naar boven vervolgt.

HBOK – Jong Holland

HBOK kreeg na de klinkende 9-0 zege op DVVA een week vrij, maar aankomend weekend moet het team van Kai Meeuwsse weer aan de bak. Het ontmoet op het eigen sportcomplex Jong Holland dat op de tweede plaats is terug te vinden. HBOK speelde echter een wedstrijd minder dan Jong Holland, waardoor het de achterstand op de concurrent kan goedmaken.

FC Aalsmeer – EDO

Na een stroeve start begint FC Aalsmeer steeds meer te draaien. De club begon afgelopen weekend de topwedstrijd tegen koploper OSV met 2-4, waarmee het de weg omhoog inzette. Zaterdag neemt FC Aalsmeer het op tegen EDO. Van onderschatting kan geen sprake zijn, want de opponent won afgelopen weekend nog overtuigend met 4-0 van Zandvoort wat de tegenstander ongetwijfeld een goed vervolg wil geven.

FC Zaandam – FC Almere

Het duel tussen FC Zaandam en FC Almere gaat om de laatste plaats in de competitie. Waar we FC Almere voorlopig op de twaalfde plaats terugvinden, is FC Zaandam vooralsnog de hekkensluiter van de tweede klasse. Afgelopen weekend leed FC Almere nog een pijnlijke nederlaag tegen stadsgenoot Waterwijk (9-0). FC Zaandam ging op dezelfde dag met 2-0 onderuit tegen Jong Holland.

AMVJ – DVVA

De wedstrijd tussen AMVJ en DVVA staat vaak garant voor spektakel. Vooral de Amstelveners kunnen de punten goed gebruiken. De ploeg van Ricky Kumar staat na vijf wedstrijden pas op twee punten, waardoor het aan de bak moet om voor de bovenste plaatsen in de competitie mee te doen. DVVA begon daarentegen uitstekend aan de competitie, maar moesten de laatste weken nederlagen incasseren tegen HBOK (9-0) en Arsenal (0-3).

Waterwijk – Marken

Waterwijk haalde vorig weekend verwoestend uit tegen FC Almere door met maar liefst 9-0 te winnen. Hoofdtrainer Ben Vis realiseert zich echter dat de club zaterdag door moet pakken. Met Marken ontmoet het een tegenstander waarop verschillende clubs zich dit seizoen al stukbeten. Waar Waterwijk op de vijfde plaats staat met negen punten, is Marken twee posities lager terug te vinden met zeven punten.

Tekst: Jordi Smit

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!