Home / Algemeen / Promotie-aspiraties Pancratius kunnen terug de ijskast in

Promotie-aspiraties Pancratius kunnen terug de ijskast in

Pancratius moet even een flinke pas op de plaats maken in de zondag tweede klasse B. De ploeg van Danny Hijzelendoorn ging in en tegen Hooglanderveen met 3-1 onderuit en komt daardoor niet verder dan de middenmoot, terwijl de Badhoevedorpers juist zo graag voor een plek in de nacompetitie wilden gaan.

Hijzelendoorn toonde zich na afloop realistisch dat de promotie-aspiraties die hij aankondigde voor de start van de competitie in de ijskast kunnen worden gezet. “Daar komen wij op dit moment totaal niet voor in aanmerking”, weet hij. “Je kan een grote mond blijven houden en zeggen dat je beter bent of de tegenstander er niets van kan, maar als je eind oktober al acht punten achter de koploper staat, moet je eerst eens naar jezelf kijken voordat je over promotie gaat praten.”

Daarover gesproken: na een snelle analyse oordeelde de oefenmeester dat er momenteel te weinig creativiteit aanwezig is om een hechte defensie, zoals Hooglanderveen speelde, stuk te spelen. Dat terwijl er juist een paar versterkingen bijkwamen die dat met zich meebrengen. “Maar zij zitten al een paar weken aan de kant. Al wil ik dat niet als excuus aandragen. Ook met de spelers die we nu tot onze beschikking hebben, moet je kunnen winnen van Hooglanderveen.”

Tot de 65ste minuut was er vrijwel niets aan de hand voor de Badhoevedorpers. De bezoekers hadden het duel onder controle, veel balbezit, alleen ontbrak het aan het creëeren van grote kansen. Een counter zorgde er vervolgens voor dat Hooglanderveen via Brian Schimmel brutaal aan de leiding kwam. Amper twee minuten later werd het door een benutte strafschop van Mark Gijtenbeek zelfs 2-0.

Hijzelendoorn koos er vrijwel direct voor om één-op-één te gaan spelen, heel opportunistisch in de jacht op de aansluitingstreffer. “Dan gaan alle spelprincipes van tafel en wordt het pompen of verzuipen.” Het werd verzuipen. Pim Gijtenbeek gooide met de 3-0 extra zout in de wonden van Pancratius, waarna Lionel Grootfaam de eer redde en de eindstand op 3-1 bepaalde. “Eigenlijk is het nooit echt spannend meer geweest.”

Door de nederlaag is Pancratius naar de negende plaats gezakt. De achterstand op de top-4 is groter (vier punten) dan de voorsprong op de gevarenzone (twee). Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag tweede klasse B.

Archieffoto: Hans van Dijk