Promotie DVVA naar eerste klasse een feit

Het was voor DVVA deze zaterdagmiddag overzichtelijk, er moest een punt worden behaald om promotie naar de eerste klasse te bewerkstelligen. Wel wachtte EVC uit Edam, waar in de heenwedstrijd met 3-0 werd verloren. De ploeg van Wilfred den Breejen was dus gewaarschuwd. 

Op een zonnig en goedgevuld Sportpark Drieburg boekte DVVA een ruime zege op de bezoekers. In het begin van de wedstrijd gingen de ploegen gelijk op, maar halverwege het eerste bedrijf stond er al wel een 2-0 tussenstand op het wedstrijdformulier. De eerste goal werd gemaakt door Sander Fillet, terwijl  Jari van der Meer een paar minuten later al de 2-0 wist te maken. Van der Meer deed dit nadat de bal keurig op hem was teruggelegd. Wel kreeg EVC via Didier Karregat nog een uitgelezen kans om terug in de wedstrijd te komen. DVVA-doelman Lode van Hattum hield met een goede duik zijn team op de been. De Edammers raakten in de eerste helft ook nog de lat, maar het was DVVA dat de boventoon voerde.

De tweede helft was nog paar een paar minuten onderweg toen DVVA de wedstrijd daadwerkelijk besliste. Aanvaller Jelle Spanninga omspeelde enkele tegenstanders en haalde uit, waardoor de 3-0 binnen rolde. De vierde treffer werd ook gemaakt door Jelle Spanninga, nadat hij naar een vloeide aanval alleen zijn voet nog maar tegen de bal hoefde te zetten: 4-0. Het vervolg van de tweede helft probeerde EVC nog een treffer te maken. Echter bood het hierdoor de Amsterdammers zeer veel ruimte, de ploeg van trainer Den Breejen wist dit niet om te zetten in een groter doelpuntenverschil. EVC, onder leiding van trainer Ricardo Appelman, werd enkele malen dreigend maar wist ook niet te scoren. In de slotfase maakte Lennart Bril er nog 5-0 van.

Door de 5-0 zege is DVVA verzekerd van promotie naar de eerste klasse. Het strijdt met AFC nog om de titel in de zaterdag tweede klasse. Dit weekend verloor koploper AFC op bezoek bij Arsenal, waardoor het verschil 1 punt bedraagt. Wel heeft de koploper nog een wedstrijd extra in het verschiet.

Bekijk hier alle foto’s van het promotieduel.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)