Promotie voor IVV na 120 minuten voetbal tegen HSV

Na een ontzettend spannende finale is IVV gepromoveerd naar de eerste klasse. Het leek tegen HSV de klus in 90 minuten te klaren, maar in blessuretijd viel de 1-1. In de verlenging wist IVV alsnog het verschil te maken: 2-1.
De Landsmeerders moesten het in de finale op Sportpark De Vlotter stellen zonder topschutter Daniël Schermer. De spits was in de competitie goed voor 27 goals en was ook in de nacompetitie trefzeker geweest. Hij had echter al een vakantie gepland staan.
Het werd een leuk duel, dat in eerste instantie gelijk op ging. Na een kleine twintig minuten kreeg HSV de eerste levensgrote kans om de score te openen. De bal viel achter de verdediging van IVV en Tim van Hekken kon er vandoor. Van dichtbij stuitte hij echter op Mitchel Dijkstra, die met de voet redde. Een paar minuten later volgde ook aan de andere kant een 100% kans. Youri Brinkman schoot van dichtbij op HSV-doelman Marnix de Vries. Niet lang daarna volgde alsnog de voorsprong voor IVV. Een voorzet vanaf rechts werd door Dylan van Os keurig ingekopt.
Maar het was nog niet gedaan. Na rust startte HSV goed en kreeg het meteen een goede kans op de gelijkmaker, maar die werd gemist. Daarna herpakte IVV zich en kreeg het diverse mogelijkheden om de wedstrijden op slot te gooien. Maar de scherpte ontbrak. Zo kopte Wessel Westerhof net naast en had Dylan van Os één op één met De Vries teveel tijd nodig, waardoor hij met een tackle van de bal kon worden gezet. Naarmate het einde van de wedstrijd dichterbij kwam, begon HSV steeds meer aan te dringen. Dat begon tien minuten voor tijd met een schot in het zijnet, gevolgd door een inzet op de paal twee minuten later.
De ploeg uit Heiloo gaf niet op en dat werd in de blessuretijd beloond. Aanvankelijk legde de scheidsrechter de bal na een overtreding buiten het strafschopgebied, maar na overleg met de grensrechter bleek dat het een penalty moest zijn. De bal ging op de stip en Steef Kaandorp zorgde ervoor dat het verlengen werd.
IVV leek er helemaal doorheen te zitten en in het eerste deel van de verlenging was het HSV dat de betere kansen had. Dijkstra moest meerdere malen optreden om een achterstand voor de Landsmeerders te voorkomen. Vlak voordat de eerste helft van de verlenging erop zat kwam Stefan Baars in het veld voor Mitchel Baars. Dat bleek achteraf de gouden wissel te zijn. Vier minuten voor het einde van de verlenging maakte hij de beslissende 2-1.
De complete selectie en staf van IVV stormde meteen het veld op om de goal te vieren, maar daarna was het nog een paar minuten overleven. Dat lukte, waarna het feest écht kon losbarsten. IVV is komend seizoen eersteklasser.