Home / Zaterdag 3b / Promovendus RODA ’23 start competitie met zege op VVA/Spartaan

Promovendus RODA ’23 start competitie met zege op VVA/Spartaan

De zaterdagploeg van RODA ’23 is de competitie begonnen met een nipte zege op VVA/Spartaan (2-1).

Bekijk hier alle uitslagen en de tussenstand in zaterdag 3B

De openingsfase verliep wat rommelig van beide kanten, al was het VVA/Spartaan dat het meeste balbezit had en de aanval zocht. Na een kwartier begon ook RODA ’23 wat meer in de wedstrijd te komen. Dat resulteerde in een fraai solo van Tim Steij, die zijn schot uiteindelijk naast het doel zag eindigen. Even later was het wel raak. Een vrije trap van Steij ging naar Jesper Hottentot, die de bal de zestien in slingerde. In de kluts was het uiteindelijk raak voor Dennis Spitteler: 1-0.

Het was voor VVA/Spartaan het signaal om maar weer eens aan te zetten en RODA ’23 onder druk te zetten. In de omschakeling leidde dat juist bijna tot de 2-0 voor RODA ’23, maar Dennis de Vries wist in een één op één situatie niet tot scoren te komen. Ook VVA/Spartaan was er dicht bij een goal, na gerommel in de verdediging van RODA ’23. Diverse verdedigers tastten mis, waarna de bal op de paal belandde.

Na rust zakte het spel in, meer goals vielen maar niet. Diverse wissels moesten iets te weeg gaan brengen in de laatste 20 minuten.  Toch duurde het lang voordat er weer wat reuring was. Pas in de 87e minuut maakte Hassan Makdan de 2-0. Een minuut later maakte VVA/Spartaan de 2-1, waardoor het nog even spannend werd. RODA ’23 bleef echter overeind en won met 2-1.

Foto: Jos Spitteler

Send this to a friend