‘Promovendus’ Valken ’68 te sterk voor AFC

AFC is zaterdag bij de competitiestart tegen een nederlaag aangelopen. Het ging op eigen veld met 1-3 onderuit tegen Valken ’68, dat afgelopen jaar promoveerde naar de eerste klasse. Vorig seizoen troffen beide ploegen elkaar ook en werd het juist 3-0 voor AFC. Nu waren de rollen dus omgedraaid.

De eerste goede kans was voor Jaco van der Bent, maar zijn schot eindigde in het zijnet. Halverwege de eerste helft was Max de Bruijne voor AFC dichtbij de 1-0. Zijn schot eindigde via een spelers van de Valkenburgers op de lat. Even later eindigde de inzet van Zep Swijghuisen Reigersberg wel in de goal, maar de treffer werd afgekeurd vanwege buitenspel. Na diverse kansen was het uiteindelijk toch AFC dat op voorsprong kwam, al was daar wel een eigen goal voor nodig. Na een vrije trap bleef de bal hangen in het strafschopgebied en in een woud van benen viel de bal binnen. Het antwoord van Valken ’68 kwam snel via Marc Langeveld: 1-1.

Vlak na rust kreeg AFC uit een strafschop de mogelijkheid om weer op voorsprong te komen, maar de inzet van Swijghuisen Reigersberg werd gestopt door Joris van Harmelen. Het was Valken ’68 dat vervolgens via Joshua Cooper op voorsprong kwam.  Hij had even later ook een groot aandeel in de 1-3, wat tevens de eindstand was.