Publiek grote winnaar bij vermakelijk duel tussen Ilpendam en De Rijp

Ilpendam heeft zich zelf te kort gedaan en weet opnieuw niet te winnen. Ilpendam werd met 2-4 verslagen. Beide ploegen schotelden de toeschouwers een vermakelijk duel voor. Ilpendam had op basis van de tweede helft meer verdiend dan de nederlaag.

Bekijk hier alle uitslagen en de tussenstand in Zondag 3b

In de beginfase nam Ilpendam het initiatief. Desondanks stond Ilpendam na een kwartier op een 0-2 achterstand door twee treffers van Nick Visser. Enkele minuten na het tweede doelpunt van De Rijp stelde Jordy Blom Mike Postma in staat om de aansluitingstreffer te maken. Na de 1-2 schoot Blom een bal op de paal, maar enkele minuten later werd het alsnog 2-2. Jessin Hollander schoot raak uit de corner genomen door Nick van Eeuwen. Na de gelijkmaker had Ilpendam in deze fase de wedstrijd in handen. Ilpendam was gevaarlijk via Blom en Postma, die een bal op lat schoot. Maar via de snelle omschakeling viel de treffer aan de andere kant. Opnieuw was het Visser die scoorde en daarmee zijn 3e doelpunt liet aantekenen.

Na de rust ging Ilpendam nadrukkelijker op zoek naar de gelijkmaker en was gevaarlijk via Postma, Blom en Volmer echter het zat de Ilpendammers vandaag niet mee. Tien minuten voor tijd maakte Mikey Anne een eind aan alle twijfels door 2-4 te scoren.

Ilpendam-trainer Remco Sint vond, net als het merendeel van de aanwezigen, dat zijn ploeg een gelijkspel had verdiend. „In het eerste kwartier na rust werden we meerdere malen gevaarlijk. Het zat vandaag niet mee. Op basis van de hele wedstrijd hadden we minimaal gelijk moeten spelen. Dit is een zure nederlaag. We vergaten onszelf te belonen en De Rijp was dodelijk effectief.” Volgende week reist Ilpendam af naar Limmen waar het zal spelen tegen het momenteel onder aanstaande Limmen.

Tekst en foto’s: Ron de Rijk