Punt van het collectief bij Arsenal – Koninklijke HFC

Op Sportpark De Schinkel nam Arsenal het deze zaterdag op Koninklijke HFC. Voor de thuisploeg was het een zware week geweest. Vorig weekend ontbrak topscorer Kobe Wielkens in verband met buikgriep en dit weekend heeft het hele team amper kunnen trainen. Op dinsdag werd er niet getraind, want trainer Imro Wielkens had meer dan acht afmeldingen voor de training. Op donderdag werd er besloten om toch nog een uur te trainen.

Deze zaterdag was trainer Wielkens erg blij dat hij een competitief elftal op de been kon brengen. “Spelers hadden kracht ingeboet door het ziek zijn, terwijl je dat juist tegen deze tegenstander nodig hebt.” Bij Koninklijke HFC beschikken ze namelijk met het eerste elftal (uit de Tweede Divisie) en het O21-team over een zeer grote selectie, waar ook nog eens driemaal per week wordt getraind. Na negentig minuten spelen stond een 2-2 gelijkstand op het scorebord, waardoor allebei de ploegen genoegen moesten nemen met een punt. 

Oefenmeester Wielkens. “We kwamen twee keer op achterstand, maar we toonden karakter deze wedstrijd.” Na de 0-1 achterstand kwam Arsenal op gelijke hoogte door een benutte strafschop van Junior Torretta. Echter kwamen de Amsterdammers weer op een achterstand: 1-2. Arsenal-speler Chavez Levant trok de stand vijf minuten voor tijd weer gelijk. Vanaf de linkerkant kwam hij met een individuele actie naar binnen en schoot in de verre bovenhoek, een uitstekende treffer. Dezelfde Levant had daarna zelfs de drie punten binnen handbereik. In een een-op-een duel met de doelman had hij de wedstrijd in het voordeel van Arsenal kunnen beslissen, maar dat gebeurde niet.

“Een overwinning was gezien het spelbeeld wel iets te veel van het goede geweest. Want Koninklijke HFC had merendeels het beste van het spel. Wel gingen we er meer een volwassen wedstrijd van maken, meer de duels aan en we gingen meer opportuun spelen.” Wel is Wielkens gezien de voorbereiding op de wedstrijd tevreden met het vertoonde spel. “De spelers hebben karakter getoond, dit is echt het punt van het collectief.”

Volgende week gaat Arsenal op bezoek bij koploper AFC, dat dit weekend met 1-1 gelijkspeelde tegen de eerste achtervolgen, DVVA. 

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)