Home / Algemeen / Punten sprokkelen voor FC Weesp: “Niet meer zoals we gewend zijn”

Punten sprokkelen voor FC Weesp: “Niet meer zoals we gewend zijn”

Afgelopen seizoen ontliep FC Weesp op de laatste speeldag de nacompetitie en dit seizoen hoopt de ploeg het een stabiele tweedeklasser worden. Na vertrek van enkele sterkhouders van de ploeg van vorig jaar, verloopt het seizoen nog niet zoals ze graag hadden gewild. Middenvelder Thijs Visser ziet dat de ploeg wel op de goede weg is.

“Het is dit seizoen eigenlijk weer het verhaal als dat van de afgelopen jaren”, begint hij het gesprek. “Elk jaar maken spelers bij ons de keuze om ergens anders of hoger te gaan spelen en daardoor beginnen we elk jaar eigenlijk weer op nul.” Weesp behoort niet meer tot de top van de tweede klasse, iets wat een paar jaar geleden wel zo was. “Het is niet meer zoals we gewend zijn. Het is nu puntjes sprokkelen in plaats van meedoen om de prijzen.” Dat de ploeg niet meer om de prijzen speelt, drukt de pret niet. “Nu is het behalen van punten elke keer weer een feestje. Alleen het is wel erg hard werken.”

Onder de nieuwe trainer René van Vark, die afgelopen zomer Mario Rijnsburger opvolgde, is ook de speelwijze van FC Weesp veranderd. Dat bevalt Visser wel, anders waren de behaalde punten (zeven) niet zomaar binnengehaald. “We zakken ver in. Dat is anders dan we vroeger deden. Maar daardoor pakken we bijvoorbeeld wel een punt tegen Pancratius en winnen we van SDZ.”

In acht wedstrijden scoorde Weesp slechts zeven keer, wat ze de minst scorende ploeg van de zondag tweede klasse B. Dat heeft volgens Visser met de speelwijze te maken. “Doordat we zover inzakken neemt de kans om een goal te maken af, maar krijgen we ook niet te veel goals tegen. Ik weet zeker dat, als wij tegen SDZ hoog druk hadden gezet, we veel doelpunten tegen hadden gekregen.”

Komend weekend krijgen de Weespenaren hekkensluiter PVCV op bezoek. Bij winst sluit Weesp aan bij de middenmoot. Visser onderschat PVCV niet, ondanks dat ze pas één punt behaalden. “Vorig jaar speelden we ook al tegen ze. Thuis verloren we met 0-2 en uit wonnen we 4-0. We weten heel goed dat we alles moeten geven om zondag punten te behalen.”

Foto: Mario Wormhoudt