Puntendeling voor Arsenal en DVVA

In de zaterdag tweede klasse A is de derby tussen middenmoters Arsenal en DVVA geëindigd in een gelijkspel. Na een 0-1 ruststand kwam de ploeg van Imro Wielkens in de tweede helft langszij: 1-1.

Arsenal begon het beste aan de derby en had in de eerste minuut al de leiding kunnen nemen. Brenden den Breejen kon een voorzet van Stefan Batista echter niet tot doelpunt promoveren. Drie minuten later was de thuisploeg helemaal dichtbij de openingstreffer. Thomas Riemens speelde Sebastiaan Goderie eenvoudig uit, maar de middenvelder had pech dat zijn schuiver op de paal kwam. Het zat Arsenal in de openingsfase niet mee, want in de zevende minuut zag Batista zijn kopbal via de lat over gaan.

Na ruim tien minuten liet ook DVVA zich voor het eerst zien. Job Arntz brak door op rechts, maar zijn inzet ging ruim over. Na de levendige openingsfase was het tot een kwartier voor rust wachten op de volgende kans. Batista zijn lob was te kort om de ver uit zijn doel gekomen Davey Spaans te verschalken. In het laatste kwartier van de eerste helft werd DVVA sterker. Dit resulteerde ruim vijf minuten voor rust in de openingstreffer. Job Arntz behield goed het overzicht en stelde Sjoerd Geers in staat om te scoren: 0-1. Deze stand bleef tot de rust op het scorebord staan.

In de tweede helft was het opnieuw Arsenal dat goed begon. Riemens wist van dichtbij echter niet te scoren. Twee minuten later kreeg DVVA een opgelegde kans op de 0-2, maar spits Kevin Scholten stuitte op de voeten van Arsenal doelman Danny de Lange. Arsenal trainer Imro Wielkens wisselde en zette er met Melvin Holwijn een extra wapen voorin bij. De snelle aanvaller kwam een kwartier na rust net te kort om Spaans te passeren.

Arsenal werd sterker, maar had twintig minuten voor tijd de hulp van Spaans nodig voor de gelijkmaker. De doelman liet een schot glippen en leek het nog net op tijd herstellen, maar Batista was er als de kippen bij om de 1-1 binnen te schieten. Vijf minuten later had DVVA de mogelijkheid om opnieuw op voorsprong te komen, alleen doelman De Lange was tot twee keer toe een sta in de weg. Eerst stopte hij een inzet van Max Hazewinkel en vervolgens tikte de goalie een vrije trap van Goderie uit zijn doel.

In de laatste tien minuten was alleen Scholten nog dichtbij de overwinning. Zijn inzet ging via het been van verdediger Jan Roeters over het doel, waardoor beide ploegen de punten moesten delen.

Na afloop kon Arsenal oefenmeester Imro Wielkens leven met een gelijkspel. “We begonnen goed aan de wedstrijd en hadden pech dat we niet op voorsprong kwamen. Nu kwamen we achter en liepen we achter de feiten aan. Na rust hebben de spelers karakter getoond en er een verdiend punt uitgesleept. Een gelijkspel is een terechte uitslag.”

Ook DVVA trainer Jeroen Smakman vond een gelijkspel een terechte afspiegeling van de wedstrijd. “We hadden moeite om te voetballen op dit kleine veld. Na een slappe openingsfase herstelden we ons goed en kwamen we via een mooie goal op voorsprong. In de tweede helft waren we via een aantal goede omschakelingen nog dichtbij de winnende treffer, maar over de gehele wedstrijd kan ik wel leven met een gelijkspel.”

Kijk hier voor de overige uitslagen en de stand in de zaterdag tweede klasse A.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)