Puntendeling in onderling treffen. ,,HBOK en Arsenal schieten weinig op met het gelijkspel in Zunderdorp”.

Het duel in de bovenste regionen van de tweede klasse tussen HBOK en Arsenal heeft het zonder winnaar moeten doen. Na dik negentig minuten prijkte er een 1-1 stand op het scorebord. En daar schoten beide ploegen eigenlijk weinig mee op.

HBOK was de winterstop uitgekomen met drie overwinningen en vier gelijke spelen. Een welkome zege op concurrent Arsenal zou ze dichterbij Jong Holland brengen, omdat Wartburgia op hetzelfde moment aan de winnende hand bleek in Amsterdam.

Een ideaal begin voor de gasten, die – met een 0-1 voorsprong door Kiet Versluys op zak – HBOK het spel kon laten maken. Beide teams kregen hun mogelijkheden en kansen, onder het ‘genot’ van een straf windje. In de tweede helft zet HBOK aan. Uit een strafschop, door een overtreding op Max Sajet, maakt Dennis Kaars de 1-1.

Imro Wielkens, coach van Arsenal, had er toch wel de balen van. ,,We hebben niet gewonnen. We spelen voor de winst en staan op een 1-0 voorsprong. Ik kan uiteindelijk wel leven met een gelijkspel, we hadden met een beetje pech nog kunnen verliezen. Dat zou helemaal zuur zijn geweest.”

Voor Arsenal begint nu de voorbereiding op het bekerduel tegen Elinkwijk in Amsterdam. ,,Het leeft, dat is duidelijk, want we kunnen clubgeschiedenis schrijven. Daar gaan we ons nu mee bezig houden. We hebben het steeds per wedstrijd benaderd. Dat heeft ook met de fitheid en beschikbaarheid van spelers te maken. Uiteindelijk hebben we nog niets als we straks de laatste vier bereiken. Ja, we mogen in de voorronde voor de échte KNVB beker spelen. Dan loten we waarschijnlijk een topamateur in augustus en kan het een anticlimax worden. Het zal sowieso heel moeilijk worden, want Einkwijk heeft meerdere divisionisten uitgeschakeld. Goed, het waren bijna allemaal thuisduels voor hen. Maar toch. Ze zijn zeer geducht. We kunnen onze borst namaken, maar we gaan er alles aan doen.”

Mohad Zaoudi, coach van HBOK kon een terechte uitslag omarmen. ,,Wij waren wat beter in de tweede helft. Een paar kansen, over en weer. Het werd na de 1-1 veel lange ballen. We moeten straks de punten pakken tegen de lagerstaande ploegen. We komen toch weer wat dichterbij.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in zaterdag 2a

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)