Puntendeling TOB tegen Wijk aan Zee na boeiend duel

In de eerste wedstrijd in de 2e periode is TOB tegen puntverlies aangelopen. Na een boeiend duel dat nooit saai werd was het een klein wonder dat na 90 minuten tegen Wijk aan Zee 0-0 op het scorebord stond.

Bekijk hier alle uitslagen en de stand in Zaterdag 4b

Direct vanaf het beginsignaal schoten beide teams uit de startblokken en waren niet van zins elkaar even af te tasten. Dit resulteerde op een erbarmelijke slechte zandbank op Sportpark Oostzanerwerf binnen de eerste tien minuten in twee treffers die beide niet doorgingen. In de zesde minuut was het Wijk aan Zee aanvoerder Lex Aardenburg die goed diagonaal de bal achter TOB-doelman Giorgio Kuiper schoot. Maar hij stond in buitenspelpositie, dus werd de treffer afgekeurd. Nog binnen de eerste tien minuten was het aan de andere kant ook raak toen Miguel Ghering zijn ploeggenoot Miles Tigchelaar oog in oog bracht met Kyle Aardenburg. Hij kreeg de inzet van Tigchelaar niet onder controle en sloeg de bal vervolgens van achter de doellijn terug het veld in. Zowel de grensrechter al de scheidsrechter zag dat echter over het hoofd, waardoor ook deze goal niet door ging.

Niet veel later waren de gasten weer dicht bij een treffer, toen Thijs Hittema een vrije trap fraai buiten bereik van Kuiper op de lat schoot. Het antwoord van TOB liet niet lang op zich wachten toen José Bebeto Ngeze Jordy Klein in scoringspositie bracht, maar zijn kopbal werd onschadelijk gemaakt door Aardenburg. Gedurende het eerste half uur trok TOB het initiatief steeds meer naar zich toe en een openingsgoal hing in de lucht. Totdat in het tot dan toe uiterst sportieve wedstrijd alles anders werd toen arbiter Fokker de hoofdrol naar zich toe trok. Hierdoor raakte de formatie van Remco van Twiller, die zelf ook nog geel ontving, de focus volledig kwijt en namen de irritaties aan Amsterdamse zijde dusdanig toe dat er van de leuke en attractieve wedstrijd geen sprake meer was. Zodoende bleef het tot aan de rust 0-0, mede doordat in blessuretijd een goede kans voor TOB werd afgefloten door het rustsignaal.

De tweede helft herpakte de op en neer gaande wedstrijd zich weer zoals in het eerste half uur van de eerste helft en gingen beide teams opzoek naar de openingstreffer. Eerst was het Steven Kuilman die namens Wijk aan Zee net naast het TOB-goal kopte. Niet veel later werd Tigchelaar gevaarlijk met een schot uit de tweede lijn, dat goed gepakt werd door Aardenburg. Halverwege de tweede helft leek de ploeg van trainer/coach Jerry van der Wijst weer op voorsprong te komen, toen door een dekkingsfout Lex Aardenburg vrij op Kuiper af mocht lopen. Maar de tijd die hem gegund werd, bracht hem aan het twijfelen. Daardoor zag hij zijn inzet voorlangs gaan.

TOB reageerde hierop weer met een fraaie actie en goed schot van invaller Jessey Bodemeijer, maar deze inzet miste kracht en belandde simpel in de handen van de Wijk aan Zee-doelman. TOB wisselde aanvallend en zette aan voor een slotoffensief, wat wederom resulteerde in wederom een grote kans voor Sergay Gemin. Maar op het moment dat hij dacht zijn ploeg op voorsprong te brengen, gleed hij weg en was de kans weg. TOB bleef aandringen en met een kiezelhard afstandsschot van Bodemeijer was de thuisploeg dichtbij de 1-0 maar werd de bal door man-van-de-wedstrijd Kyle Aardenburg fraai toe hoekschop verwerkt. Deze hoekschop werd goed ingekopt door Jordi Klein, maar kwam tot wanhoop van alles wat TOB was op de lat terecht. Dit bleek uiteindelijk het laatste wapenfeit want niet veel later klonk het eindsignaal van dit aantrekkelijke duel vol doelkansen.

“Ik ben enorm trots op mijn elftal”, zei Van Twiller na afloop. “Op een schandalig slecht veld, tegen een goede tegenstander en met onbegrijpelijke beslissingen van de leidsman zijn de jongens rustig gebleven en hebben voldoende kansen gecreëerd maar vergaten de wedstrijd te beslissen. Daarentegen houdt onze verdediging voor de vijfde keer dit seizoen de nul. Dat is een enorm compliment waard ondanks het teleurstellende resultaat.”