hbok

Puntendeling voor HBOK en Roda’46 na ‘heerlijke’ wedstrijd

Coto: Die apatische beginfase van ons hangt me de keel uit, ik ben daar echt niet blij mee”.

HBOK heeft met 3-3 gelijkgespeeld in Leusden tegen Roda’46 . Na een razendsnelle 2-0 voorsprong voor de thuisclub, kwam de ploeg uit Zunderdorp knap terug in de wedstrijd. Voor rust was de stand weer gelijk (2-2). De equipe van Juan Coto keek daarna weer tegen een 3-2 achterstand aan, met nog tien minuten op de klok. Die werd teniet gedaan door een treffer van Jason Stekkel die de eindstand op 3-3 bepaalde.

De mannen van de eerste vijf minuten waren Jay Taribuka en Jhaniro Prudencia. Door de snelle voorsprong leek de wedstrijd al vroeg in de tas voor de thuisploeg. Daar dacht HBOK-speler Dennis Kaars anders over. Halverwege de eerste helft schoot hij de aansluitingstreffer voor zijn ploeg op het bord. Een mooie aanval volgede voor rust, met in de hoofdrol Bilal El Amrani. Hij bediende Romello Austin die fantastisch binnenschiet. Met 2-2 werd de rust bereikt.

Waar Roda’46 de eerste helft snel scoorde, probeerde HBOK dat de tweede helft. Dat lukte niet. Het was Roda’46 dat tien minuten voor tijd op 3-2 kwam. Die voorsprong kon de thuisploeg minder dan 10 minuten verdedigen. Toen schoot Jason Stekkel de 3-3 eindstand op het scorebord.

HBOK trainer/coach Juan Coto

Coach Coto vond dat HBOK nog enigszins tevreden kon zijn met een punt bij Roda’46. “Na de 2-0 moesten we weer zoeken naar het ritme, maar daarna ging de druk er weer op. We hoopten na de 2-2 dat we nóg wat konden forceren op het einde.” Diep in de tweede helft kreeg HBOK echter weer een tegengoal. “Wéér achter de feiten aan hollen”, baalde Coto. “Dan overheerst nu even de teleurstelling. Ergens hebben we hier behoorlijk tabak van, qua punten schiet het ook niet echt op. We hebben wel steeds weer veerkracht getoond en een gelijkspel eruit gesleept. Dat stemt mij positief”.

Coto beschreef de wedstrijd uiteindlijk met een cliche: ‘Wij allebei een punt, we hadden eigenlijk vandaag over Roda’46 heen moeten gaan, maar het publiek de (grote) winnaar.’

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag eerste klasse A