Home / Algemeen / Purmersteijn biedt Rodney Smorenberg (Legmeervogels) kans in Hoofdklasse

Purmersteijn biedt Rodney Smorenberg (Legmeervogels) kans in Hoofdklasse

Rodney Smorenberg maakt na dit seizoen een stap omhoog. De 22-jarige aanvallende middenvelder verruilt zondag eersteklasser Legmeervogels voor Hoofdklasser Purmersteijn, waar hij zich vooral als hangende linksbuiten mag laten zien.

Vrij snel na een gesprek met de clubleiding van Purmersteijn hakte Smorenberg de knoop door. Bedenktijd had hij niet nodig. Meerdere eersteklassers toonden ook interesse, maar deze kans wilde hij niet laten lopen. “Voor mijzelf en voor mijn carrière vond ik dit het juiste moment om zo’n stap te maken”, zegt Smorenberg, die via zijn huidige trainer Florian Wolf in contact werd gebracht met Purmersteijn. “Ik vind mezelf geen eerste klasse-speler. Misschien heb ik dat dit jaar niet helemaal laten zien, maar op sommige momenten wel. Dit is een mooie stap om weer de goede richting op te gaan.”

Purmersteijn ziet voor hem een rol in de voorhoede weggelegd. Daar is hij bekend mee; in de jeugd van FC Volendam fungeerde Smorenberg ook als hangende buitenspeler. “Ik hoop dat ik me kan bewijzen, zodat ik daarna hogerop kan. Ik denk ook zeker dat ik er gelijk kan staan”, klinkt het vol zelfvertrouwen. “Ik weet dat ik de kwaliteiten heb. En misschien is dit jaar wel een goede ervaring voor mij geweest.”

Het leerjaar, zoals hij het zelf ziet, heeft Smorenberg alleen niet kunnen bekronen met prijzen. Daar kwam hij wel voor. “Ik wilde met Legmeervogels meedraaien in de top-4. Daar hadden we het team voor, de trainer, de staf, alles eromheen. Dat is helaas niet gelukt. Maar ik kijk er positief op terug. Het was een goed leerjaar. Daar kan ik alleen maar de vruchten van plukken en dat meenemen naar Purmersteijn.”

Voor de huidige nummer elf van de zondag Hoofdklasse is Smorenberg de tweede aanwinst. Eerder maakte Purmersteijn de komst van Genairo Promes bekend. De achttienjarige vleugelaanvaller is afkomstig van competitiegenoot Hollandia en heet een verleden in Purmerend.

Foto boven: Ronald Bakker

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)