Lars Keppel Purmersteijn

Purmersteijn boekt ondanks vroege rode kaart overwinning op AMVJ

Purmersteijn behaalde zaterdagmiddag een knappe overwinning op bezoek bij AMVJ. De ploeg van trainer Lars Keppel kreeg binnen een half uur een rode kaart te verwerken, maar hield in het overige gedeelte van de wedstrijd knap stand.

Kijk hier voor de uitslagen en stand in Zaterdag 2A

AMVJ begon met veel balbezit aan de wedstrijd. De eerste kans was echter voor Purmersteijn, waarbij het direct raak was. Een scherpe voorzet vanaf de rechterkant van de voet van Raphaelleo Baal kwam op het hoofd van Daniël Schermer terecht, die in de lange hoek raak kopte. De thuisploeg schrok duidelijk van de treffer en probeerde dan ook meteen de gelijkmaker te forceren. Dat lukte bijna via Teddy Mijnals, maar hij zag zijn schot geblokt worden. Vlak na deze kans was het Purmersteijn dat het tweede doelpunt maakte. Bram van der Driest ging vervelend in de fout, waarna Rick Neele de bal oppikte. Hij bleef kalm en legde de bal vlak voor de keeper af aan Baal, die deze in het net legde: 0-2.

Wat volgde was een sterke fase van AMVJ, dat via Mijnals en Zep Fransen twee aardige kansen creëerden, maar tot een treffer kwam het niet. Ook aan de andere kant was het een aantal keer gevaarlijk. Zo kreeg Robbert Jan Orij een grote kans, maar zijn inzet ging voorlangs. Dezelfde Orij ontving binnen een half uur zijn tweede gele kaart van scheidsrechter Mitchell Stuurman, waardoor het einde wedstrijd voor hem was. Purmersteijn zette het tiental echter sterk neer, waarmee AMVJ het moeilijk bleef houden. Pas vlak voor rust maakten de Amstelveners de aansluitingstreffer. Een corner van Lionel Grootfaam werd binnengekopt door Gijs Bedet. In de blessuretijd van de eerste helft had Mijnals zelfs de gelijkmaker op zijn schoen, maar Purmersteijn-goalie Gennaro Liklikwatil hield zijn ploeg op de been.

In de tweede helft was het voor AMVJ zaak om een formule te vinden om door het verdedigende blok van Purmersteijn heen te spelen. Dat lukte al in de eerste minuut na rust. Thijs de Graaff dook op de rand van het strafschopgebied op en zag zijn inzet tegen de paal aan gaan. AMVJ leek daarmee het startschot te geven voor een doelkansrijke tweede helft, maar dat viel na de kans van De Graaff tegen. Het lukte Purmersteijn om de wedstrijd bij tijd en wijle te ontregelen, en daarnaast uitstekend voetbal op de mat te blijven leggen. Zo nu en dan kreeg AMVJ wat mogelijkheden, maar onder meer Mijnals slaagde er niet in om te scoren: zijn schot ging voorlangs.

De gastheer probeerde in de slotfase van de wedstrijd nog de nodige kansen te creëren met invaller Jeroen Halsema. De voetballer stichtte gevaar in het doelgebied van Purmersteijn en kreeg de mogelijkheid om minimaal een punt binnen te halen. De inzet van Halsema werd echter geblokt door Robin Hoogstra. Vlak daarna kreeg hij opnieuw een kans, maar wederom werd de bal gekeerd. In de blessuretijd van het duel zette AMVJ nog alle krachten in om alsnog gelijk te maken. Voor de derde keer was het Halsema die gevaarlijk werd. Deze keer was het echter Purmersteijn dat de bal van de doellijn afhaalde, waardoor de bezoekers met de drie punten op zak huiswaarts keerden.

De winnende coach Lars Keppel was na het duel trots op zijn team. “Het is zeer knap dat wij de drie punten hebben binnengehaald”, vertelde hij. “We begonnen uitstekend in deze wedstrijd en speelde echt ons eigen spel. Dat we zo vroeg in de wedstrijd op een 0-2 voorsprong kwamen, had ik zeker niet verwacht.” De vroege rode kaart bracht verandering in het spelbeeld, zo zag ook Keppel. “Het was voor ons vandaag hard werken om de overwinning over de streep te trekken, maar we hielden uitstekend stand. In de tweede helft stonden we goed en heeft AMVJ nog een aantal kansen gecreëerd. Dan is het heerlijk als je alsnog de drie punten mee naar huis kunt nemen.”

AMVJ-trainer Ricky Kumar zag dat zijn ploeg de eerste tien minuten nog niet bij de les was. “Dan worden twee individuele fouten keihard afgestraft en sta je binnen tien minuten 0-2 achter. Uiteindelijk heb je dan nog een hele wedstrijd te gaan en hebben we in de rest van de eerste helft allebei genoeg kansen gecreëerd. Gelukkig scoren we voor rust de aansluitingstreffer, al denk ik dat we er nog eentje moesten maken. We gingen vol vertrouwen de tweede helft in, maar dan creëren we uiteindelijk te weinig kansen. Als de kans van De Graaff er vlak na rust wél ingaat, kun je mentaal natuurlijk een forse tik uitdelen. Dat lukte niet, en dan sta je helaas met lege handen.”

Tekst: Jordi Smit