Purmersteijn boekt zege op TAC ’90

Purmersteijn wordt dit seizoen flink geteisterd door blessures en dat zorgde tot nu toe voor wisselvallige resultaten. Deze week kwamen ook de namen van Rahim Abdul, Mircle Elstak, Martijn Riemersma en Jay Vorselman op de lijst met blessures.

Er die lijst werd tijdens het duel met TAC ’90 nog een stuk langer. Ook Rowan Meijer, Timo Polman en Job van der Meulen vielen uit met een blessure. Purmersteijn speelde dus met flink wat spelers uit de O23, maar wist toch een resultaat te halen: 3-1.

Purmersteijn startte goed en kwam na tien minuten op voorsprong via Thomas Schaap. Halverwege de eerste helft werd de voorsprong vanaf de stip verdubbeld. Nadat Mylan Polman was onderuit gehaald door doelman Jhudamier Marchena legde Luke Abelskamp succesvol aan vanaf elf meter. Ook TAC ’90 stichtte zeker wel gevaar, maar doelman Nick van Santen trad waar nodig goed op. Vlak voor rust had hij alleen geen antwoord op de passeerbewegingen van Randall Labordus: 2-1.

In de tweede helft ging TAC ’90 vol op zoek naar de 2-2 en daar was het dichtbij. Zo raakt Rensey Barradas de lat. Maar het was toch Purmersteijn dat weer tot scoren kwam. Een vrije trap werd door Schaap in de verre hoek geplaatst. In de slotfase moesten de Purmerenders nog met tien man door toen Mak Trezner zijn tweede gele kaart kreeg, maar het liep goed af.

Purmersteijn klimt naar plek 8 in de Hoofdklasse Zondag A en gaat volgend weekend op bezoek bij Alphense Boys. Bekijk hier de stand en het programma