Home / Zaterdag 2a / Purmersteijn boekt zwaarbevochten zege op NiTA
Purmersteijn zaterdag

Purmersteijn boekt zwaarbevochten zege op NiTA

In de Zaterdag tweede klasse A is het bovenin nog steeds ongemeen spannend en staan de ploegen erg dicht op elkaar.  Zaterdag werd de competitie na twee weken van betrekkelijke rust gelukkig weer hervat en moest het zaterdagelftal van Purmersteijn het thuis opnemen tegen NiTA.

Purmersteijn, dat ondanks uitschakeling door WV HEDW in de bekerronde, met een goed gevoel op deze wedstrijd terug kon kijken, kon door het goede spel met vertrouwen het duel met NiTA aangaan. Trainer Lars Keppel had zijn mannen op het hart gedrukt dat Purmersteijn net zo moet blijven spelen als in de beker, wil het mee blijven doen om de titel.

De Purmerenders begonnen met Joshua Zaandam in de basis aan de wedstrijd en probeerden direct druk uit te oefenen op de helft van de tegenstander. En met succes: NiTA werd gedwongen om de lange bal te spelen, terwijl Purmersteijn probeerde op te bouwen. Na een klein kwartier lukte dat goed. Een strakke bal van Niels Eijkenaar verdween voor de NiTA-goalie onhoudbaar in het doel. NiTA ging meer druk zetten en probeerde iedere bal op een Purmersteijn-speler direct te onderscheppen. Het zette de Purmerenders ook meer en meer vast, ze werden ook steeds brutaler aan de bal en zodoende kwamen zij ook in de 28e minuut op gelijke hoogte door een goed uitgespeelde combinatie. Mike Fokker was de doelpuntenmaker. NiTA rook bloed en maakte het Purmersteijn steeds lastiger. Het kwam vlak voor rust zelfs op voorsprong via een goal van Dwayne Wondel.

In de tweede helft moest Purmersteijn orde op zaken stellen en bracht Lorenzo Rijmers en Robbert-Jan Orij voor respectievelijk Joshua Zaandam en Daan van Schaik in de ploeg. Dit resulteerde in meer voetballend vermogen en uiteindelijk ook in de 2-2 door opnieuw Niels Eijkenaar.

NiTA  ging nog meer op zoek naar nog een treffer en bleef het de Purmersteijn-verdediging moeilijk maken. Met hier en daar lichte overtredingen probeerden ze de mannen van Trainer Keppel uit hun spel te halen. Het lukte ook, want de bal werd door een oplettende NiTA speler vrij gemakkelijk in het Purmersteijn doel gewerk. Zodoende keek Purmersteijn opnieuw tegen een achterstand aan door de tweede goal van Fokker.

Roy Klop kwam in het veld  voor Raffie Baal en met wat omzettingen ging Purmerstijn op zoek naar meer doelpunten. NiTA bleef vechten, maar Purmersteijn wist toch de 3-3 te maken via de mee naar voren gekomen Ricardo Stam. Het was ver in de tweede helft opnieuw Eijkenaar die de smaak te pakken had en de winnende treffer voor zijn rekening nam na de assist van aanvoerder Kevin Hijlkema. Na het laatste fluitsignaal konden de Purmersteijners opgelucht adem halen en de zwaar bevochten punten op hun conto bijschrijven. Volgende week wacht de streek derby uit tegen het altijd lastige HBOK.

Bekijk hier alle uitslagen en de stand in Zaterdag 2a

Verslag en foto’s: Jeroen Hijlkema

Send this to a friend