Purmersteijn zaterdag

Purmersteijn buigt achterstand om tegen Monnickendam

Deze week wordt er in Purmerend gespeeld op het HMI Vloer & Timmerwerk toernooi. In het eerste duel nam Purmersteijn zaterdag het op tegen eersteklasser Monnickendam.

Coach Keppel van Purmersteijn is nog steeds zoekend naar het juiste elftal om de competitie in te gaan en daar zijn dit soort wedstrijden een prima tool voor. De eerste helft begon voor de withemden met veel balverlies en een te laag tempo, dit werd door Monnickendam dan ook met stevig spel en met goed positiespel tegemoet getreden. De thuisploeg keek in de eerste helft dan ook tegen een 0-2 achterstand aan en met deze stand gingen beide ploegen de rust in. Het was voor Lars Keppel tijd om enige veranderingen aan te brengen in het team.

De tweede helft was het Purmersteijn dat de wedstrijd naar zich toe trok. Daniel Schermer, die in de eerste helft statisch voetbalde, was herboren uit de rust gekomen. Met goede duels en met een duidelijk betere veldbezetting werd het doel van de tegenstander opgezocht door Schermer en ook gevonden: 1-2. Purmersteijn had er zin in gekregen en opnieuw wisten ze de tegenstander het nakijken te geven en de bal in het net te laten verdwijnen. De 2-2 kwam op naam van Raffie Baal, die zich in deze wedstrijd goed liet zien met pressie zetten en meeverdedigen.

Monnickendam voelde de wedstrijd uit hun handen glippen en in de 88e minuut keken zij dan ook tegen een 3-2 achterstand aan.  Ditmaal was het Dickie Bos die met een bekeken kopbal de keeper kansloos liet. De mannen van Coach Keppel waren nog niet klaar met Monnickendam. Sonny Punt stoomde op op rechts en liet met een schitterende boogbal iedereen versteld staan.

Zaterdag is de tweede wedstrijd van het toernooi en daarin speelt Purmersteijn tegen ZOB (om de 1e plaats), dat de Beemster op donderdagavond van de winst af hield.

Verslag en foto: Jeroen Hijlkema