Purmersteijn en Arsenal spelen gelijk

Op het sportcomplex aan de van IJsendijkstraat in Purmerend stond zaterdagmiddag de wedstrijd Purmersteijn – ASV Arsenal op het programma en iets later dan gepland werd er om 14:45 aan de wedstrijd begonnen. Na 90 minuten stond er een 1-1 stand op het scorebord.

Bekijk hier alle uitslagen en de stand in Zaterdag 2a

Purmersteijn, dat vorige week zaterdag in en tegen Aalsmeer een collectieve offday had, moest nu laten zien dat het weer de energie en het geloof terug gevonden had om tegen een stugge tegenstander een goed resultaat neer te zetten. Echter het was vanaf het eerste fluitsignaal duidelijk dat Arsenal niet naar Purmerend afgereisd was om zich zomaar gewonnen te geven. Het spel golfde heen en weer en beide ploegen deden niet voor elkaar onder, beide elftallen creëerde in de begin fase een aantal aardige aanvallen op het vijandelijke doel maar troffen het niet.

Halverwege de eerste helft sloeg voor de mannen uit Purmerend het noodlot toe na een overtreding op Achraf Nazih, die geblesseerd op het gras bleef liggen. De scheidsrechter floot niet en beide ploegen voetbalden door, waarna Arsenal het net wist te vinden via Mick Hurks. De rest van de eerste helft probeerde Purmersteijn om de achterstand weg te poetsen maar de keeper van Arsenal had een paar aardige reddingen en hield zijn ploeg op de been en met de voorsprong in de pocket werd de rust bereikt.

Trainer Lars Keppel hield in de rust Achraf Nazih uit de ploeg en bracht Sonny Punt als zijn vervanger en Raffie Baal voor Robbert Jan Orij. Zo ging Purmersteijn op zoek naar de gelijkmaker, toch was dit geen makkelijke opgave Arsenal dat door middel van kleine overtredingen probeerde om Purmersteijn het voetballen te beletten was niet van plan om zich zomaar over te geven.

De trainer van Purmersteijn bracht nog een laatste wijziging aan. Hij haalde Dick Bos naar de kant en bracht Ricardo Stam in de ploeg om op deze wijze wat meer rust te brengen, Purmersteijn ging ook meer druk uitoefenen en dit had resultaat. Het was Niels Eijkenaar die door de defensie van Arsenal net buiten de zestien werd gevloerd en uit de daarop volgende vrije trap was het aanvoerder Kevin Hijlkema die de bal feilloos buiten het bereik van de balende Arsenal goalie in het doel schoot en zodoende de verdiende gelijkmaker aantekende.

Purmersteijn kreeg weer geloof in een goed resultaat en zette de mannen van trainer Imro Wielkens flink onder druk en wonnen in deze fase bijna elk duel en dreef de tegenstander steeds verder naar achteren. Het was Purmersteijn echter niet gegund om de wedstrijd winnend af te sluiten. De bal stuitte zowel op de paal als de lat. Na een rommelige eindfase waren beide ploegen tevreden met een gelijkspel.

Tekst en foto: Jeroen Hijlkema