Purmersteijn en Zandvoort houden elkaar in evenwicht

Purmersteijn heeft zaterdagmiddag een gelijkspel geboekt tegen SV Zandvoort. De thuisploeg kwam in de tweede helft op achterstand, maar wist alsnog een punt uit het vuur te slepen.

Bekijk hier de uitslagen en stand in Zaterdag 2a

Beide ploegen hadden vorige week goede zaken gedaan door hun eerste wedstrijd te winnen. Purmersteijn had daarentegen geen goede herinneringen aan de vorige ontmoeting in het afgelopen seizoen in en tegen Zandvoort.
Dus alle reden voor de mannen van Lars Keppel om niet weer roemloos ten onder te gaan. De eerste helft ving aan en het strijdplan van beide ploegen ontspon zich. Zandvoort schoot fanatiek uit de startblokken en wilde Purmersteijn zijn wil opleggen. Purmersteijn daarentegen was niet van plan om dit zomaar te ondergaan.

Purmersteijn was brutaal genoeg om het Zandvoort moeilijk te maken en zo nu en dan een plaagstoot uit te delen. De mannen uit Purmerend gingen de duels niet uit de weg en lieten zich niet zomaar opzij zetten. Purmersteijn kwam dan ook als eerste in het doelgebied van Zandvoort, maar slaagde er niet in om de bal in het net te schieten en zo op voorsprong te komen. Ook de bezoekers gingen opzoek naar de voorsprong en waren gevaarlijk dichtbij hun treffer. Het afwerken was echter niet van hoogstaande kwaliteit en zodoende bleef het 0-0.

Purmersteijn ging steeds beter met de druk om en wist zelfs brutaal de weg naar het doel van de tegenstander te vinden. De vorige week uitblinkende Rick Neele was echter niet trefzeker en zag zijn schot over het doel van de bezoekers verdwijnen. Even later was het de in het zestienmetergebied aangespeelde Daniel Schermer die de bal niet onder controle kreeg en zodoende zijn scoringskans ook zag verwateren. De thuisploeg gaf niet op en bij de volgende door Purmersteijn opgezette aanval was het Kevin Hijlkema die in de zestien in de mangel genomen werd door twee spelers van Zandvoort. Purmersteijn kreeg echter geen strafschop. Beide ploegen hadden kansen genoeg maar wisten niet tot scoren te komen.

In de tweede helft was het Purmersteijn dat vol zelfvertrouwen vanaf de aftrap van start ging en Zandvoort zijn wil oplegde. De club liet de bal lekker rondgaan en maakte het de bezoekende club moeilijk. In de 65e minuut moest Zandvoort corrigerend optreden. Het haalde daarbij een Purmersteijn-speler net buiten het strafschopgebied neer. De vrijetrappenspecialist Kevin Hijlkema zag zijn geplaatste bal op de paal belanden. Zandvoort wist in de 73e minuut toch op voorsprong te komen door slordig balverlies van Bas Vellema. De niet goed opgestelde verdediging van Purmersteijn werd omspeeld en zo belandde de bal achter de Purmersteijn-goalie: 0-1.

Twee minuten later was het Daniel Schermer die de stand alweer op 1-1 bracht. In een vinnig gevecht voor het doel van Zandvoort wist hij de bal plotseling het doel in te werken. In het restant van de wedstrijd werden er aan beide zijden geen noemenswaardige acties meer ondernomen en zo moesten beide ploegen genoegen nemen met een gelijkspel, waarbij zeker gezien de sterke tweede helft de druiven voor Purmersteijn zuur smaakten.

Tekst en foto: Jeroen Hijlkema