Purmersteijn geeft zege in slotfase weg tegen Kolping Boys

Zaterdagmiddag om 17.00 begon ook voor de zaterdagploeg van Purmersteijn het seizoen. Tegenstander was het Alkmaarse Kolping Boys, dat uitkomt in de eerste klasse.

Beide teams gingen er van meet af aan er vol tegenaan. Purmersteijn probeerde het Kolping Boys moeilijk te maken door er kort op te zitten en vroeg te storen. Deze strategie werkte uitstekend. De ploeg uit Alkmaar had het niet makkelijk en werd door de mannen van Purmersteijn met vroeg druk zetten naar achter gedwongen.

Kolping Boys kwam in de eerste helft goed weg, omdat Purmersteijn vergat om te scoren. Beide ploegen deden qua inzet niet voor elkaar onder, toch was het Purmersteijn dat gevaarlijker was en dit werd door Kolping Boys met veel overtredingen geprobeerd om te draaien. Met een gelijke stand zochten beiden ploegen na iets meer dan 45 minuten de kleedkamers op voor een kwartiertje rust en om de gekozen speelwijze te evalueren.

In de tweede helft begonnen beide teams in ongewijzigde samenstelling en werd de speelwijze van de eerste helft voortgezet. Purmersteijn deed er alles aan om de weg naar de goal van de tegenstander te zoeken. De Purmerenders werden steeds brutaler en bleven met zijn allen strijden voor een goed resultaat tegen de stugge Alkmaarders. Het was uiteindelijk de van de Purmersteijn zondag overgekomen Daniël Schermer die de score voor de ploeg uit Purmerend opende: 0-1.

De withemden  bleven er vol voor gaan maar ook doelman Patrick Sombroek kreeg het nodige te doen. Toch was het opnieuw Purmersteijn dat wist te scoren. Weer was het Schermer die de bal achter de keeper kreeg.

De thuisploeg wilde niet capituleren en bracht vers bloed in de ploeg om zodoende meer voorwaartse druk te kunnen gaan zetten. Ook Purmersteijn maakte in de tweede helft gebruik van de toegestane 5 wissels, maar dat mocht niet baten. De geslepen Alkmaarders bleven er geloof in houden en zo brachten zij in een kleine 10 minuten de voorsprong van Purmersteijn om zeep en sleepten er een voor hen bevredigend gelijkspel uit. De ploeg van Lars Keppel moest dus genoegen nemen met een puntendeling en kan zich richten op volgende week, dan treft het wederom een eersteklasser: ZOB.

Verslag en foto: Jeroen Hijlkema