Home / Zaterdag 2a / Purmersteijn haalt flink uit tegen FC Almere
Almere - Purmersteijn

Purmersteijn haalt flink uit tegen FC Almere

In een lekker zonnetje op een mooie grasmat in Almere stond zaterdagmiddag direct een stevige pot voetbal op het programma voor de ploeg uit Purmerend: FC Almere-Purmersteijn. 

Om even voor twee uur kwamen de ploegen één voor één het veld op en om precies 14:00 uur ging de eerste competitiewedstrijd voor beide ploegen van start. Almere zette direct hoog druk en wist in de derde minuut al het doel van Purmersteijn te vinden. Daarmee maakte Mitchel Smit het eerste doelpunt van deze voetbalzaterdag. Na de goal was Purmersteijn wakker geschut en ging het scherper de duels aan. Het wist ook direct voor gevaar te zorgen op de helft van Almere. De ploeg bleef druk zetten en wist in de veertiende minuut op gelijke hoogte te komen door een eigen doelpunt.

De thuisploeg was in de eerste helft sterker aan de bal en wist eveneens meerdere kansen te creëren, maar was de eerste twintig minuten niet gelukkig in het afmaken van deze kansen. In deze minuut was het Rick Neele die de 1-2 op het scorebord zette. Na 45 minuten was het de doorgebroken Daniel Schermer die in de zestien onderuit werd gehaald en voor zijn ploeg een penalty toegewezen kreeg. Kevin Hijlkema pakte gedecideerd de bal en en wist deze op de voor hem bekende wijze zonder moeite in het Almeerse doel te schieten en de de voorsprong te vergroten naar 1-3. In de extra tijd wist Rick Neele de score nog verder uit te breiden naar 1-4.

In de tweede helft ging de thuisploeg volle bak spelen en probeerde het Purmersteijn het zo moeilijk mogelijk te maken. De verdediging van Purmersteijn stond echter zeer goed opgesteld en wist zo de meeste ballen van Almere af te pakken. De ploeg uit Purmerend mocht blij zijn dat Jordy de Visser ook weer achterin stond en met zijn rust de verdediging een gezicht wist te geven. De mannen uit Almere wilden echter niet zomaar het bijltje erbij neer gooien en bleven op zoek naar de vrije man. Eerst miste Roger Onkenhout nog een grote kans, maar in minuut 55 was het wel raak door Aramez Poepon: 2-4. Purmersteijn was even het spoor bijster en moest zich herpakken, maar voordat zij goed en wel de boel weer op de rit hadden schoot de thuisploeg de 3-4 binnen. Milan Looyer maakte het doelpunt.

Vanaf dat moment kreeg het betere spel aan Purmerendse kant meer body en gaf het ook de eerder genoemde De Visser vleugels. Met een rush vanaf eigen helft wist hij ongehinderd op te stomen tot in de Almeerse zestien en met een welgemikt schot de voorsprong voor zijn ploeg te vergroten (3-5). Het verzet van Almere was nu toch echt gebroken. De Withemden daarentegen waren niet te stoppen en bleven het de thuisploeg zo moeilijk mogelijk maken. Het resulteerde ook in een doelpunt van de ingevallen Ricardo Stam, maar deze werd afgekeurd door buitenspel.

In de resterende speeltijd was het opnieuw Purmersteijn dat de op links spelende en losgebroken Rick Neele zijn hele hebben en houwen in de strijd zag gooien en met een niet te achterhalen sprint opnieuw de bal snoeihard in het vijandige doel zag schieten: 3-6. De pijp bij Almere was leeg en bij Purmersteijn was men nog niet klaar. In de 90e minuut werd het vonnis definitief voltrokken. Het was de ontketende Neele die zijn vierde treffer van de dag op het wedstrijdformulier kreeg en zo de eindstand van 3-7 veiligstelde. Purmersteijn kon met een goed gevoel huiswaarts keren en zich gaan opmaken voor de volgende lastige tegenstander: Zandvoort. Almere gaat volgend weekend op bezoek bij EDO in Haarlem.

Tekst en foto: Jeroen Hijlkema

Send this to a friend